24.12.2006
çikolata soslu yalancı tavuk göğsü
bu tarifi benim yemek gurum olan portakalağacı'ndan almıştım haftalar önce(http://cumaertesi.zaman.com.tr/?bl=17&hn=3771 linkinden orjinal tarife ulaşabilirsiniz)
herzamanki gibi tarifi çıktı alıp buzdolabına yapıştırdım. vee sonunda dün akşam yapmak için mutfağa girdim. ama tarife ufak bir ekleme yaptım. muhallebisine ve çikolota sosuna ocaktan aldıktan sonra 1 kremayı paylaştırarak çırptım. harika bir tatlı oldu, eşimde bayıldı.
pazar kahvaltısının üzerine yanında greyfurt suyu ile gazete yanında bize eşlik etti.
fotograf çok başarılı olmasada lezzeti gayet güzeldi.
muhteşem 3 lü
22.12.2006
11.12.2006
pazar kedileri :)
Pazar günlerini hep sevmişimdir, çünkü tek tatil günümüz :) Pazar kahvaltılarının, ardından okunan gazetelerin ve içilen kahvelerin zevkide bir başka tabii.. Bu pazar abimler bizdelerdi, kahvaltının ardından abimlere büyük bir heyecanla yeni sitemi tanıttım.. beğendiler galiba :) zaten abim benim en büyük destekçimdir :) kendisinin çektiği kedili resimleri görünce dayanamadım hemen bloguma eklemek istedim.
zeytinli pamuk poğaçalarım
aslında mutfak maceralarım genelde yemek dergilerindeki değişik tarifleri yapma isteğim, ama dergileri alıp alıp biriktirmemle kalmıştı, taki portakal agacını keşfedene kadar. daha sonra o sayfadaki diğer linklerede bakarak birçok mutfak tanımış oldum. genelde tüm mutfakseverlerinde benimle aynı yaşlarda olduğunu görünce daha da ilgi duydum. aslında blogumda amacım yemek tarifleri vermek değil çünkü o kadar usta sayılmam:) ama gördüğüm tarifleri kendimde deneyip çıkan sonuçları sevdiklerimle ve biricik eşimle tatmam :)
Bu haftasonu aylar önce tarçın'ın mutfağı'ndan öğrendiğim ve süreklide yaptığım PAMUK POĞACA yı yaptım. Hamurla oynamayı gerçekten çok seviyorum ve bu tarifteki hamur tam kıvamında oluyor ve hiç elinize kolunuza yapıştırmadan tepsiye dizebiliyorsunuz :)
işte malzemeler;
1 su bardağı sivi yağ
6 yemek kaşığı şeker(ben 4 Y.K katıyorum)
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya
2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli oluyor)
Aldığı kadar un (ben 6 su bardağı katıyorum)
üzerine yumurta sarısı
Ilık süte mayayı koyup eritip ve içine geri kalan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamına getirin. Hamuru yumarta büyüklüğünde parçalara getitip elinizde yuvarlatıp zeytin ezmesi sürün. (isterseniz tuzunu biraz azaltıp nutella sürebilirsiniz) (yada peynir yada boş) En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin.(beklemek istemiyorsanız tepsiye poğaçaları hazırlayıp ılık ısıda 10 dk. bekletebilirsiniz de!) Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.....
Bu haftasonu aylar önce tarçın'ın mutfağı'ndan öğrendiğim ve süreklide yaptığım PAMUK POĞACA yı yaptım. Hamurla oynamayı gerçekten çok seviyorum ve bu tarifteki hamur tam kıvamında oluyor ve hiç elinize kolunuza yapıştırmadan tepsiye dizebiliyorsunuz :)
işte malzemeler;
1 su bardağı sivi yağ
6 yemek kaşığı şeker(ben 4 Y.K katıyorum)
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya
2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli oluyor)
Aldığı kadar un (ben 6 su bardağı katıyorum)
üzerine yumurta sarısı
Ilık süte mayayı koyup eritip ve içine geri kalan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamına getirin. Hamuru yumarta büyüklüğünde parçalara getitip elinizde yuvarlatıp zeytin ezmesi sürün. (isterseniz tuzunu biraz azaltıp nutella sürebilirsiniz) (yada peynir yada boş) En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin.(beklemek istemiyorsanız tepsiye poğaçaları hazırlayıp ılık ısıda 10 dk. bekletebilirsiniz de!) Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.....
5.12.2006
UZAKLAR
bahaneler bulupta birtürlü gidemediğimiz, gidip görüncede dönemediğimiz dönsek te aklımızın orda kaldığı bir yer eşimin anannesinin yayladaki ahşap evi ve benim en sevdiğim köşesi... oralar çookk uzaklarda şimdi...
" Ah..! yollara çıkmak lazım şimdi...
Geride tükenmez krizler, nafile rutinler, virane ilişkiler bırakarak yelkenleri şişirmek lazım...
Doldurup bavula ertelenmiş coşkuları, rüzgârları sırtlamak, martıların peşine düşüp asfalt bilmez topraklara koşmak lazım...
Serseri bir şişede imzasız bir mektup olup meçhul kıyılara vurmak lazım...
Kış bastırdıkça baharın izini sürmek lazım...
Unutulmuş paslı bir hançer gibi çekilmek kınından ve yollara sürtündükçe yeniden bilenip ışımak lazım...
Ah..! gökten yıldız yağıyordur oralarda;
dallar hazdan kırılıyordur.
şimdi uzaklarda olmak lazım... "
Geride tükenmez krizler, nafile rutinler, virane ilişkiler bırakarak yelkenleri şişirmek lazım...
Doldurup bavula ertelenmiş coşkuları, rüzgârları sırtlamak, martıların peşine düşüp asfalt bilmez topraklara koşmak lazım...
Serseri bir şişede imzasız bir mektup olup meçhul kıyılara vurmak lazım...
Kış bastırdıkça baharın izini sürmek lazım...
Unutulmuş paslı bir hançer gibi çekilmek kınından ve yollara sürtündükçe yeniden bilenip ışımak lazım...
Ah..! gökten yıldız yağıyordur oralarda;
dallar hazdan kırılıyordur.
şimdi uzaklarda olmak lazım... "
C. Dundar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)