28.09.2008

bayramınız kutlu olsun


tatil pilleri yeniden doldurmaktır diye okudum geçenlerde bir yerlerde bende yeniden doldurmaya gidiyorum, hepinize iyi bayramlar, bayram sonrası görüşmek üzere..

13.09.2008

benim minik kelebeğim




ağustos, 2008, selimiye

11.09.2008

İlk iftar davetimiz


Ramazan geldi hoşgeldi :) Yine bereketiyle geldi, ilk iftar davetimizi arkadaşlarımıza verdik. Aslında güzel bir sofraydı ama telaştan resmini çekmeyi unutmuşum.. Yapılan hatırlatmalarla son anda ana yemeğin kalan kısmını resimleyebildim. Kayseri yöresine ait (Kayserili olmasamda yemeklerine el koymuş durumdayım) olan "Fırın Ağzı" yaptık misafirlerimize. Hem yapması çok pratik hem de sofraya geldiğinde "uff, bu ne!!" dedirten güzel bir yemek. Yapılışı;

Zevke göre etler alınır. Ben dana antrikot ve kuzu pirzolayı tercih ettim. Büyük bir tepsiye etler aralarına domates , sarımsak ve biber konularak yerleştiriliyor. Üzeri alüminyum folyo ile iyice kapatılıyor ve pide yada ekmek fırınına veriliyor. Ateşin az olduğu kısma konması ve 2-3 saatte aralıklarla çevrilerek pişirilmesi rica ediliyor. Sonra da sofranın ortasında yerini alıyor.
Afiyet olsun.

Hayırlı Ramazanlar.

2. yaş pastası ve Çilekli Cheesecake


Yazın süt oğluşumun 2. yaşını da kutladık..Allah-u Teala uzun ve hayırlı ömürler versin inşallah. Bende annesi olarak ilk cheesecake denememi yaptım. Tarifi Pastacı Burcu'nun LİMONLU CHEESECAKE ( NEW YORKER TARZI) (http://pastaci.blogspot.com/2005/11/limonlu-cheesecake-new-yorker-tarzi.html) tarifinden aldım, üzerine Çilek sosla servis yaptık, tadanlar çok beğendi. İşte tarifi;

Malzemeler
1,5 paket eti burçak
100 gr tereyağı
3 paket krem peynir (ben pınar labne kullandım- nedense!)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
200 ml. bir küçük kutu sıvı krema
3 çorba kaşığı un
1 limon suyu ve rendesi

Tabanı için;
20 cm'lik kelepçeli bir kalıp alümunyum folyo ile sarılıyor. (ben yağlı kağıt kullandım al. folyo zararlı diye ama zorlandım) Eti burçaklar rondodan geçirilip iyice un haline getiriliyor ve eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırılıp kalıbın altına bastırılıp buzdolabında dinlendirilmeye bırakılıyor.

Hamuru için;
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpılıp, krema-vanilya-limon suyu ve rendesi ve unda eklenip iyice karıştırılır. En son peynirleri ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpılır. Karışım tabanın üzerine eklenir. 200 derecede önceden ısıttılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Ne kadar buzdolabında beklerse lezzeti o kadar oturur.

Servis ederken arzu ederseniz sadece dilim limon ile süsleyebilir yada çikolata veya meyve sosları ile sunabilirsiniz.

10.09.2008

Kestaneli Tart


Yemek guru'larımdan biri olan Feyza ablamın tarifidir..Kendisi İsviçre'de yaşar, yeni tariflerle meşgul olur :) Yazın kendisinden öğrendiğim tariflerden ilki ;

Malzemeler
3 yumurta
150 gr şeker
150 gr tereyağ (erimiş)
200 gr fındık tozu (çiğ) (burda varmı bilmiyorum kendisi gelirken bana da getirmiş)
280 gr kestane püresi (kafkas)

Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır. Kestane püresi ilave edilir. Fındık ve tereyağıda ilave edilip kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır. Yağlanıp fındık tozu serpilmiş kalıba (biz yuvarlak silikon kalıp kullandık) dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece lik fırında 35 dk pişirilir.

Yusufçuk


Tubacımın evine konuk olmuştu sevgili Yusufçuk, biraz bizimle kaldıktan sonra uçtu gitti nereye bilinmez.. Kendisini çok seven can arkadaşımada bu minik hatırayı bıraktı kendinden.. Tubacım geçmiş olsun çabuk iyileş emi, bak süt kızını yollayabilirim annesine baksın :)