29.05.2009

Yeni geldim,..çok sevgili Armut Ağacı ,harika erikler ve mini mini ördekler :)






bugün de tarif yok.. Buralarda yoktuk yeni geldik.. yeşillik fışkıran yerlerdeydik... gelirgelmez hasta olduk.. yeni yeni toparlanıyoruz.. tarifler daha sonra :)

20.05.2009

Maşukiye de Piknikteyiz






oradaki en sevdiğim en sakin köşeydi


Aslında pek piknik sayılmazdı bu seferki, şirket gezisi, öğlen esintisinde hoş bir buluşmaydı.. Mekan çok güzeldi ama dün çok ama çok kalabalıktı.. Yemekler fena değildi..ama başımıza birkaç tatsız olay geldi..İşletmeyi bir kaç tecrübesiz garsondan dolayı başarısız sayamam..Ama bir daha gidermiyim pek tercih etmem heralde..

Etli Karışık Dolma



Dolabımda olan sebzelerden dolma yapayım istedim. Yanında makarna ve yoğurtla harika bir akşam menüsü oluyor bence ve Berin de bayılarak yiyor. Dolmanın harcını herkes kendine göre hazırlıyordur eminim..Bakalım benimkinde neler varmış

Malzemler
Dolmalık Biber, Domates, Soğan
Harcı için;
300 gr kıyma
1 çay bardağı ayıklanmış, yıkanmış pirinç
1 tane küçük doğranmış soğan
Taze nane, Maydonoz
Domates salçası, Küçük doğranmış domates
tuz, karabiber, pul biber
zeytinyağ

Harç çiğden hazırlanır, sebzelere doldurulur..Tencereye yerleştirilip sebzelerin hizasına kadar salçalı su doldurulur. Önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir.

Afiyet olsun

18.05.2009

Çekmeköy'de Bir Kanatçı





Bu haftasonu da lezzet mekanlarını keşfe çıktık.. Şile yolu üzerinde Çekmeköy'ü biraz çıkınca sağ tarafta bir "Kanatçı"ydı bu seferki mekanımız.. Eşim arabayı park ederken içimden beğenmediğimi söylesemde neyse beğenmessek çıkarız diye telkin ediyordum kendimi. Arabayı bırakıp aşağı ilerleyip önce 2 deb beyaz çadırla kapatılmış kapalı kısmından içeri giriyorsunuz bu yol sizi bahçeye ulaştırıyor. Kiraz ve erik ağaçları dolu sevimli bir bahçe burası..Daha ileride de çocuk parkı var,.. gittiğimizde acıkmadığımız için nerdeyse bir saat Berin çimlerden salıncaklara oradan çime ordan kaydıraklara şeklinde bir rota izledi..bizde peşinde..mideden acıkma sinyalleri geldiğinde de kendimize bir kiraz ağacı gölgesinde masa bulup yerleştik..Siparişlerimizden önce masamıza buz gibi ayran ve atıştırmalıklarımız geldi, ardından harika ızgara tavuk.. Çok mütevazi, güzleryüzlü ve bir o kadarda hesaplı bir mekan olduğunuda gitmek isteyenlere belirtmek isterim..Harikada tatlıları var ama bizim yerimiz kalmamıştı.. Maalesef mekanın ismine hiç dikkat etmemişim sanki aklımda "bizim aile" gibi bir isim var ama emin değilim. Gerçi biz bu yaz oraya çok gideriz gibi görünüyor, o zaman bu yazıya küçük bir ekleme yaparım.. :)

17.05.2009

7 tahıllı ekmek



Bu sıcak pazar sabahı için güzel bir kahvaltı hazırlamak için mutfağa girdim. Ne zamandır ara verdiğim ekmeklerimi yapmaya geri döndüm..aslında lezzetine doyum olmuyor ama bu sıcakta fırınla uğraşmak biraz zor oluyor. Ekmeğimi ilk kez hazır karışımla hazırladım.Söke'nin 7 Tahıllı Ekmeğini denedim. Ekmek makınasında pişme süresini 3 saat vermiş. Ben fırınımda hazırlanması, mayalanması ve pişmesi dahil 1 saatte hallettim. dayanamayıp sıcak sıcak yedik ama bayatken daha lezzetli oluyor

tarife gelince..(pakette de yazılı)

malzemeler
500 gr söke 7 tahıllı un
1 paket kuru paya (kutudan çıkıyor)
2 su bardağı ılık su

yapılışı
malzemeyle hamuru yoğurup üzerini nemli bir bezle kapatıp 25 dk. güneşte 2 katı kabarana kadar mayalandırdım. kabaran hamuru 1 dk. daha yoğurup baton kek kalıbıma aldım. üzerini ıslatıp bezle kapatıp 25 dk. daha kalıp mayasını bekledim. 230 dereceye önceden ısıtılmış fırına alıp 10 dk. dan sonrada ısıyı 210 dereceye çekip 10dk. daha pişirdim. kalıptan çıkarıp ekmek havluma sardım. (pakette pişme süresi 40-55dk. verirken benim fırınım turbo old. için 20 dk.da pişti)

afiyet olsun

15.05.2009

Sibel'de Kahvaltı




Bu masada harika kahvaltının yanında eski iş arkadaşlarının harika sohbeti vardı..Sibelcim çok da güzel bir kol böreği yapmıştı..Tadına bayıldık. Ama tarifi almayı unutmuşum..yakında sizlerlerde paylaşacağım..sevgiler..iyi hafta sonları

Etli Karalahana Dolması



Bu harika lahanaları Saadetannem bizim için Kuzuluk'ta sardı..Nasıl pişirmem gerektiğini anlattı bende gelince pişirdim, afiyetle yedik.. Tarif Saadetannemin parmaklarında gizli..ben onun kadar güzel yapamayacağım için hiç almadım bile :)

afiyet olsun

13.05.2009

Minci'li Kahvaltı





Tubacımla birlikte yine güzel bir güne hazırladığı harika Minci tava ve onun süper kahvaltısıyla başladık.. Minci karadenizlilerin bildiği bir peynir çeşidi. Tavada tereyağını eritip minci peyniri ve biraz su ekliyorsunuz ve peynir harika eriyor..Masaya tavayla konmasıda racondan :)

12.05.2009

Kuzuluk Maceramızın Sonu ve Meşhur Kazımpaşa Köftesi



Adapazarı-Erdoğan Meşhur Kazımpasa Köftesi



Kuzuluk

Yolunuz Adapazarı'ndan geçiyorsa Kazımpaşayada uğramanızı tavsiye ederim.. Köfteci Erdoğanın köftesine biz bayıldık.. Hatta Berin bile 2 tane yedi.. Bu arada porsiyonları tabaktakinin iki katı..soğumadan yemeniz için parti parti getiriyorlar..yoğurtunda tadi çok güzel..

bu arada kediler ve ördeklerle bir arada güzel bir haftasonu geçirdik..Keşke hep bahar olsa

7.05.2009

Bisküvili Pudingli Tatlı



Aslında çok kolay bir tarif olduğu için bloguma eklemeyecektim.. ama tadanların çok beğendiklerini söylemeleri beni son dilimi fotoğraflayıp bloguma koymaya ikna etti. bu 10 dk. da hazırlanan tatlı için bakalım hangi malzemeleri kullanmışım..

malzemeler
1 paket Burçak bisküvi
1/2 paket Eti Kakaolu bisküvi
2 paket dr oetker fındık aromalı puding
1 lt süt
üzeri için damla çıkolata, fındık ve hindistan cevizi

yapılışı
küçük kare borcama sıra eti burçak dizilir, üzerine pişen pudingin 1/3 ü dökülür. pudingin üzerine kakaolu büskivi, sonra puding sonra burçak sonra puding dökülür. biraz soğuyunca damla çikolata,fındık ve hindistan cevizi serpiştirilip üzeri streçlenip buzdolabına konur.

afiyet olsun

4.05.2009

Şerefiye'de Pazar Kahvaltısı





Şerefiye-Kuzuluk-Akyazı

Yoğurt Yapımı




Bu hafta sonu Saadetannemlerin yanına Kuzuluk'a gittik. Haftasonumuz mis gibi taze sütler, peynirler, tereyağları ve bol yeşillikler arasında geçti..Ee o kadar süt satan varken alıpta birşeyler yapmamak ayıp olurdu:) Bende yoğurt yapmayı teklif ettim..Makinasızda yoğurt yapımını öğrenmiş oldum..Paket sütlerle yapılan yoğurtla arasında dağlar vardı. haftaya ilk iş dönerken bi dolu sütle eve gelmek..

Yapılışı:
2,5 lt süt kaynatılır. Daldırdığınızda parmağınızı azıcık yakar kıvamdayken bir kaseye biraz süt alıp 1/2 yemek kaşığı başka bir yoğurtla karıştırıp tencereye eklenir, dağılması için iyice karıştırılır. (mayalanması için) sonra güzelce örtülerle sarıp hiç oynatmadan 3 saat beknelir. sonrasında 2-3 saat kadarda beklemesi için buzdolabına kaldırılır.

afiyet olsun

Fırında Çipura



Yoğun geçen haftasonunu bloguma eklemeden yaptıklarıma geçen haftafan başlayayım dedim.. Pazardan alınan çipuralar bir güzel temizletilir, yeşillikler alınır eve gelinir..Önceden 250 derecede ısıtılmış fırınıa yağlı kağıt serilmiş tepside atılır, 15 dk. da yenmeye hazır olur.. Servisin 2 tane olduğuna bakmayın, Berin içinde kendi sandalyesinde balığı temizlenmiş ve elleriyle bir güzel yiyordu.. sadece salatamıza sulanmıyor, haşlanmış mısırla idare ediyor :)