30.09.2009

Cevizli minik ekmekcikler


Geçenlerde canım pişi de denen bizim oralarda mayalı dediğimiz hamur kızartmasıdnan istemişti..arkadaşımla fırından ekmek hamuru alıp bir güzel yemiştik.. artan hamur dolapta bir kaç gündür duruyordu..bende bugün içine ceviz ekleyip birazda unla yoğurup bu minik ekmeklerden yaptım.. en çok da berin beğendi..hatta annesi için poz bile verdi :)

Yaz sonu ilk buluşmamız


Yazlık planlar ardından ramazan telaşı derken kahvaltılarımızı özler olmuştuk, sonunda bi dolu anlatacak lafla oturduk Latife'ciğimin masasına..Çocuklardan sıra geldikçe konuştuk konuştuk bu arada yedik yedik..Canım ellerine sağlık her biri birer harikaydı..


cevizli ekmek harikaydı..

bir Osmanlı mutfağı olan "Soğanlı Yumurta" .. ilk defa yedim..enfesti..Tarifi: soğanlar ay gibi doğranıp toz şeker, biraz tarçın, biraz karabiber ve tuzla kavrulur..Fırın tepsisine alınıp (isterseniz tavadada olur) yumurtalar kırılır, üzeri al. folyo ile kapatılıp yumurtalar pişene kadar fırında pişirilir..


Muhlama


Sufle .. tarifi pek yakında

Kendini mercimek sanan patates köftesi (bu ismi ben koydum..mercimek yerine papates haşlanıp konuyormuş..buda harikaydı..)

sevgiler

29.09.2009

Göcek sen ne kadar güzelmişsin..kimse seni keşfetmesin


blogumu aksattığımın farkındayım..elim tuşlara yeni yeni gidiyor.. bu arada yazdan o kadar çok paylaşacağım şey var ki nerden başlasam bilemedim..bende tatilimizde plansız gittiğimiz tek yer olan ama selimiye'den sonra bizi kendine aşık eden yerden başlayayım dedim..yemyeşil...çok sakin..otelimiz harikaydı..yer:göcek...Hotel Forest Gate
sevgiler..

20.09.2009

Bir BAYRAM sabahı yazısı



Çocukluğumun bayramları çok ama çok güzeldi..Hepimiz çocuktuk ondanmış.. Annem, babam, abim, kuzenlerim hep beraber olurduk.. Babamların bayram namazından dönmesini bekler, kapıda ellerinden ekmekleri alırdık.. Fırınlarda bayram yaptığından ev ekmek dolardı :) (sonra annem bize onları kanepe yapıp yedirirdi) Babannemin bayram sofrasında biz çocuklar için ayrı bir sofra hazırlanırdı..Annemler etrafımızda pırr döner bize harika kahvaltılar hazırlarlardı.. Sonra hepimiz dağılır kıyafetlerimizi giymeye giderdik.. Öyle bir heyecanla giderdik ki babannemden bize geçene kadar aradaki tarlayı koşarken kalbim duracak gibi olurdu.. Sonra büyüdük büyüdük.. Büyüdükçe araya yollar girdi..uzaklaştık..hepimiz bir tarafa dağıldık.. O bayramlıklar o kadar zevk vermemeye başladı.. Taki bu sabah kahvaltıdan sonra kızımın bayramlıklarını giydirene kadar.. Büyürken unuttuğum o zevki o bayram heyecanını yeniden tattım.. Demekki bayramlar kaybolmamış.. Annecim babacım bu bayram ellerinizi öpemedim.. Ama sizi çok ama çok özledim..

bütün blog dostlarımın bayramını tebrik ediyorum, hepinize sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz güzel bayramlar diliyorum...

11.09.2009

Bekliyorum!


Julie & Julia

bu filmi dörtgözle bekliyorum.. vizyondakilere bakıyorum hep korku filmleri dolu..düzgün bir film izlemek istiyorum.. 16 Ekim de bizde gösterime girecek olan bu film tam biz bayan bloggerlara göre .) aklınızda bulunsun

8.09.2009

son durum..


armutun sapı tuşlara dokunamıyo..mutfağa giremiyo..blogunu çok özledi ama biraz daha zaman gerekiyor..eve minik bir misafir geliyor..Berin alışmaya çalışıyor umarım resimdeki kız gibi çok mutlu olur minik kardeşiyle..sevgiler..hepinize hayırlı Ramazanlar..
not: resim alıntıdır..