13.04.2011

Dereotlu Kabaklı Poğaça



Bu ayki Lezzet dergisinden bu tarif.. Bugün mutfağa girip denemek istedim..5 çayının yanında çok leziz oldu..Tavsiye edilir.

Tarif;
8 kişilik (20-22 tane çıkıyor)

Gerekli Malzemeler;
- 2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzerine ayırın)
- 1 sb süt
- 125 gr tereyağ (eritilmiş)
- 1 pk kab. tozu
- 1 tk tuz
- Aldığı kadar un

İç Harcı İçin;
- 3 kabak (ben 1 kullandım)
- 1 sb rendelenmiş beyaz peynir
- 1/2 çb kıyılmış dereotu
- 1 tk kırmızı pul biber (ben eklemedim)

Üzeri İçin;
- Yumurta Sarısı
- Haşhaş Tohumu
- Tuz

Hazırlanışı;
Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun. Üzerini kapatıp dinlendirin.Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün.Peynir,pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip,önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Not: Yanına da güzel bir çay yapın.. Afiyet olsun..

Kurabiye Kursundaydım :)

Bu aralar yine ihmal ettim blogumu, ev hali (hastalık vs..) dışında geçerli sebeplerim vardı bu sefer.. Çünkü tam bir kurabiye canavarı oldum.. Mügecim saolsun tüm bildiklerini öyle içten ve zevkle öğretiyor ki bize kurabiye aşkı banada bulaştı..



Ne mi yaptım? Mutfakta kendime kocaman bir dolap düzenledim, kalıplarımı yerleştirdim..şimdi sıra eminonunden son hazırlıklarımı yapıp sevdiklerime hediye kurabiler yapmakta :) O kadar zevkli, o kadar stres alan bir uğraştı..fırından gelen miss gibi kurabiye kokusu, elinde rengarenk hamurlar..Bence bir kendinize bir hediye verin Müge'yle hem tanışın, hemde harika kurabiyeler yapmayı öğrenin..

Sevgiler

6.04.2011

İyi ki doğdun Emir'im..



Tam 1 yıl önce 5 Nisanda girdin hayatımıza.. senin gelişinle evimiz daha bir şenlendi.. Annen ve babanın tecrübesinden mi yoksa senin uysallığından mı nedir hiç üzmedin hep gülümsedin, güldürdün bizi.. Bu sana yaptığım ilk pasta.. Daha nice pastalarını yapacağım inşaAllah kuzucum..Sen hep annenin yanında ol olur mu.. Seni çoookkk seviyorum..


not: pastanın tarifi burada