3.04.2008
Karnabahar
sanırım baharda yetişdiği için adına karnıbahar demişler, şimdi başlığı yazarken aklıma geldi. ama bazı bloglarda "karnıbahar" bazılarında "karnabahar" olarak geçiyor ismi. bende araştırdım doğrusunun karnabahar olduğunu öğrendim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Karnabahar den hakkında bilgi alabilirsiniz.
pazardan aldığım karnıbaharla yemek yapmak istedim, tarifi portakal ağacındaki tariften aldım. Yapılışı şöyle;
malzemeler:
1 orta boy karnabahar
yetecek kadar kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
yarım çay bardağı pirinç
tuz
yarım limon suyu
soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun. salçayı ilave edin. parçaladığınız karnıbaharları da tencereye ekleyip 1-2 dk. çevirin. sonra ılık su, yarım limonun suyu ve pirinçleri ilave ederek önce yüksek sonrada kısık ateşte pişirin. yaklaşık 15 dk.da pişiyor.
afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder