11.09.2008

2. yaş pastası ve Çilekli Cheesecake


Yazın süt oğluşumun 2. yaşını da kutladık..Allah-u Teala uzun ve hayırlı ömürler versin inşallah. Bende annesi olarak ilk cheesecake denememi yaptım. Tarifi Pastacı Burcu'nun LİMONLU CHEESECAKE ( NEW YORKER TARZI) (http://pastaci.blogspot.com/2005/11/limonlu-cheesecake-new-yorker-tarzi.html) tarifinden aldım, üzerine Çilek sosla servis yaptık, tadanlar çok beğendi. İşte tarifi;

Malzemeler
1,5 paket eti burçak
100 gr tereyağı
3 paket krem peynir (ben pınar labne kullandım- nedense!)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
200 ml. bir küçük kutu sıvı krema
3 çorba kaşığı un
1 limon suyu ve rendesi

Tabanı için;
20 cm'lik kelepçeli bir kalıp alümunyum folyo ile sarılıyor. (ben yağlı kağıt kullandım al. folyo zararlı diye ama zorlandım) Eti burçaklar rondodan geçirilip iyice un haline getiriliyor ve eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırılıp kalıbın altına bastırılıp buzdolabında dinlendirilmeye bırakılıyor.

Hamuru için;
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpılıp, krema-vanilya-limon suyu ve rendesi ve unda eklenip iyice karıştırılır. En son peynirleri ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpılır. Karışım tabanın üzerine eklenir. 200 derecede önceden ısıttılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Ne kadar buzdolabında beklerse lezzeti o kadar oturur.

Servis ederken arzu ederseniz sadece dilim limon ile süsleyebilir yada çikolata veya meyve sosları ile sunabilirsiniz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

oglusumuzun ikinci yas pastasi.... ve senin muthis cheesecake in...

gercekten cok cok lezetti bir cheese cake hepinizin denemesini tavsiye ederim....