19.03.2009

Açma


Bu yumuşacık ve çok lezzetli açmaların sahibi Seval abla.. Haftasonu onlara oturmaya gittiğimizde mutfakta bunu bize hazırlarken yakaladım, açmayı çok sevmeme rağmen yapamam düşüncesiyle hiç denememiştim.. Seval ablanın sayesinde mutfağıma bir lezzet daha katmış oldum. Tarife gelince..

Malzemeler;
2 yumurta akı (sarısı üzerine)
1/2 paket erimiş margarin ve 1 su bardağı sıvıyağ
9 yemek kaşığı şeker
2 sb ılık su
2 çk kuru maya (2 paket)
1 tk tuz
aldığı kadar un

* bu malzemeyle 2 tepsi açma oluyor

Yapılışı;
Tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Ilık bir yerde mayasının gelmesi beklenir. Mayalanan hamur ele sıvıyağ sürülerek tekrar yoğrulur. Hamurdan küçük toplar koparılarak elde uzatılıp çevire çevire 2 ucu birleştirilir. (klasik açma şekli verilir) tepsiye yerleştirilir. tepside 10 dk bekletilerek tepsi mayası gelmesi beklenir. üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

afiyetle yenir..

Hiç yorum yok: