25.03.2009

Çerkez Tavuğu


Bu çok özel tarifi yine Saadet annemden öğrendim. Çerkez tavuğunda rakip tanımaz, yani biz bu tada alışık olduğumuz için sadece onun yaptığı güzel gelir, her geldiklerinde mutlaka yapar :) İçerisinde çok özel baharatlar var, onlarsızda olmazsa olmaz..

Çerkez Tavuğu için malzemeler

1 bütün tavuk
1 su bardağı rondodan çekilmiş ceviz (irmik gibi olacak)
1/3 ekmek içi
4 diş sarımsak
1 tatlı Kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı Kişniş
1,5 tatlı kaşığı Zaprana
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pulbiber
tuz

Yapılışı:
Tavuk parçalara ayrılıp düdüklüde haşlanır, haşlanan tavuk derisinden sıyrılarak çok küçük olmayacak şekilde didiklenir.
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz, ufalanmış ekmek içi, 4 diş dövülmüş sarımsak, limon suyu ve baharatlar hazırlanan tavuğa eklenir.
Karışıma tavuk suyu eklenerek kıvamlandırılır. Ağzı kapalı olarak, buzdolabında muhafaza edilir, soğuk yenir..

**Tavuk çabuk bozulduğu için çabuk tüketilmesinde fayda var.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: