23.08.2008

Selimiye Köyü ve Jenny's House




Selimiye Köyü


Selimiye Köyü Plaj


jenny yenge kahvaltısı


patlıcan salatası


kabakçiçeği dolması


kızkumu


marmaris

Selimiye Köyünde kaldığımız sürede bizi ağırlayan evin sahibesi Jenny sayesinde tatilimiz inanılmaz keyifli geçti. Sabahları hazırladığı harika kahvaltısı ve güleryüzüyle 4 günlük planladığımız rotamızı uzatıp buraya demirledik ve tüm tatilimizi burada geçirdik. Diğer konuklarda çoğunlukla bizim gibi İstanbuldan gelen tatillerinin 2-3 günlük kısımlarını muhakkak burada geçiren ailelerdi. Kahvaltının namı değer adı "Jenny Yenge Kahvaltısı :)" başlangıcı ballı yoğurtla açılıyor, demli çaya eşlik eden ve günlük yapılan taze köy gözlemesi, ev yapımı reçeller, mis kokulu domatesler eşliğinde harika kahvaltılar yapılıyor.

Köy o kadar sakin, insanları o kadar samimiki daha ilk günden orada hiç yabancılık çekmiyorsunuz.. Gittiğimiz günden dönene kadar köy sakinleri sürekli olarak badem kırma telaşındaydılar. Denize girdiğimiz yerde pansiyonumuzun bize önerdiği deniz kenarındaki Selene Restaurantın plajıydı. Deniz o kadar berrak ki insanın çıkası gelmiyor, havası öyle güzel ki insanın iştahını kabartıyor.. ee iştahımız açılınca akşam ne yiyebiliriz diye sorduk, akşamları şezlongların yerine masaların konduğunu ve günlük taze balıkların olduğunu öğrenince tavanı yıldızlarla kaplı restaurantımız favorilerimiz arasında yerini aldı..

Gündüzleri denizden önce bir kaç günde Selimiyede yakın yerleri gezdik. Bayır, Kız kumu, Şelale, Bozburun, bir akşam Marmaris günlük kısa gezilerimiz arasındaydı..

2 yorum:

Vildan dedi ki...

Merhaba Hilal
Ben Vildan. Ben Isviçreliyim. Bern'den yaziyorum. Feyzanin arkadasiyim. Blogunuz için tebrik ederim. Selamlar. Vildan

hilal dedi ki...

Merhabalar.. çok teşekkür ederim, Feyza abla sizden bahsetmişti. Feyza ablaya çok selamlar