21.04.2012

İGLO ile pratik mi pratik lezzetler



1 aylık Amerika macerasından döndüm.. Ayağımın tozuyla sevgili Tijen'in davetine "İGLO ile Pratik Lezzetler Etkinliğine" katıldım...Hem çok denemek istediğim İGLO ürünleriyle hem de Tijen'le tanıştım..Keyifli mi keyifli,lezzetli mi lezzetli bir akşam geçirdim..



İGLO Yemek Danışmanımız Tijen Aktay ve Şefimiz Özden Yılmaz öncülügünde çok lezzetli ve pratik yemekler hazırladık..

İlk tarifimiz DOMATESLİ BAMYA oldu..



İglo Körpe Bamyayla yaptığımız zeytinyağlıydı. İglo Körpe Bamya Tarladan toplanıp 3 saat içerisinde donduruluyor ve mutfağınızda aynı tazelikte tüketebiliyorsunuz..Böyle olunca eğer kendi bahçeniz yoksa İglo arka bahçeniz gibi olabiliyor. Normalde benim düdüklü tencerede 20 dk. pişirdiğim bamya normal tencerede20 dk. pişiyor..

Malzemeler (4 kişilik)
1 paket İGLO Körpe Bamya
2 diş sarımsak
2 soğan
3 domates
1/2 sb z.yag
1 tk. salça
2 sb sıcak su
1/2 limon
1 tk toz şeker,tuz

-Z.yağını tencerede kızdırıp önce soğanı sonra sarımsağı pembeleştirin.Salçayı ekleyip karıştırın. Domatesin kabuklarını soyup küp dograyıp ilave edin. Domates koyulaşınca bamyayı ekleyin.sıcak su ve tuzu ekleyip 20 dk karıştırmadan orta ateşte pişirin*. bamya yumuşadıysa limon suyunu ve şekeri ekleyip bir taşım kaynatıp kapatın.
*püf nok:pişme süresince kaşıkla karıştırmayın.. yemeğin salyalanmasına neden olur.


İkinci tarifimiz BEZELYE PÜRELİ CROSTİNİlerdi..



Bu bezelyele inanamadım..O kadar tatlıydı ki.. Tam 5 dakikada yumuşacık oldular. İGLO ürüleri konusunda çok iddaalı..Bu bezelyeler tarladan toplanıp 2,5 saat içerisinde ayıklanıp, yıkanıp dondurulmuşlar..

Çok lezzetli crostinilerimizin tarifine gelince..

Malzemeler (4 kişilik)
2 sb tavuk suyu
1 pk dondurulmuş İGLO bahçe bezelye
1 baget ekmek
Kırmızı biber, Karabiber,tuz,sarımsak
zeytinyağ
pastırma
krema*

- Kaynayan tavuk suyuna kırmızı biberi ve bezelyeyi ekleyin, 5k. pişirin. Suyu süzülen bezelyeye tuz ve karabiber ekleyip blenderdan geçirin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- baget ekmeği verevine dilimleyin. Önceden ısıtılmış fırında kurutana kadar kızartın
- kızaran ekmeklere sıcakken sarımsaklı z.yağını bolca sürün.
- kremayı* çırpıp şantı kıvamına getirin. sarımsaklı ekmeğin üzerine sürün
- üzerine bezelyeli püreyi üzerinede pastırmayı ekleyin. afiyetle yiyin.

*benim tercihim krema yerine naneli-dereotlu krem peynir kullanılabilir..




üçüncü tarifimiz BİBERİYE, LİMON VE CAPARİLİ SOMON..



İGLO Açık Deniz Somonu ile yaptığımız pratik ve besleyici lezzetti.. İGLO nun en merak ettiğim ürünlerinden biriydi.. Bizim gibi balıksever bir ailede Somonun yeride ayrıydı..Balıkçılarda satılan yerli çiftlik somonunun ne kadar yapay üstelik rengini bulması için verilen ilaçlarla kanserojen olduğunu öğrendiğimde çok çok üzüldüm.. Çocuklarıma kesinlikle ama kesinlikle en az ayda 1 yada 2 kez açık deniz somonu yedirmeye karar verdim.

Malzemeler (2 kişilik)
1 Paket İGLO açık deniz somonu (2 fileto çıkıyor)
zeytinyağ
tuz, karabiber, limon, biberiye, kapari*
yağlı kağıt, alüminyum kağıt

- somon filetolarının her iki tarafınada zeytinyağını sürüyoruz, tuz, karabiber ve biberiyeyide ekleyip, limonu ve kapariyide koyup yağlı kağıt ve folyoya sarıyoruz.
-önceden ısıtılmış fırında 10 dk. pişiriyoruz.
* malzemeyi isteğinize göre; soğan, sarımsak,maydonoz, domates..gibi sebzelerle lezzetlendirebilirsiniz.



ve yemeğin sonunda Özden Şefimizin bize ikramı CREAM CARAMEL di.. Görüntüsü kadar lezzeti de çok güzeldi..



Bu keyifli etkinlikte bana eşlik eden dostum ve ablam Ayşe ablamla birlikte EKS Mutfak Akademisi ve Sevgili Tijen sayesinde İGLO ile tanışma fırsatı yakaladık.. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum..

9 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hilalcim etkinliğimize geldiğin için biz teşekkür ederiz:)
Tadı damağımızda kalan bir akşam oldu bizim için:)

En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere

Sevgilerimle

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

benim dünyam dedi ki...

hepside çok güzel görünüyor, hepinizin ellerine sağlık.
Ayrıca o gün bizi çok güzel ağırladığın içinde çok teşekkür ederim, ilk fırsatta ayarlayacaım bende bekliyorum :)
Birde blogumda ödülün var canım, alırsan sevinirim :)
sevgilerimle.

dragonfly dedi ki...

ahhh canım arkadasım benim simdi ayse ablanın yerinde olmak vardı..

feci kıskandımmm

Yemeğe Dair Herşey dedi ki...

http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html milföy etkinliğine sizi de beklerim...

keyf_i sibel dedi ki...

valla herşey harika görünüyor.ama şu hazırlarla ilgili o kadar çok laf söz varki insan acaba diyor.ellerinize ,gönlünüze sağlık..

Servis dedi ki...

Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu Tül Perde Modelleri olarak

size teşekkür ederiz.

LookbookUnlimited dedi ki...

çok güzel görünüyorlar ama yine de hiçbir dondurulmuş gıda tazesi gibi olmaz herhalde.

http://www.lookbookunlimited.com/

Syhn dedi ki...

böyle etkinliklere giderken beni de çağırsana yaa :))
bu arada amerika maceralarını dinlemek için sabırsızlanıyorum ;)