26.02.2008

muzlu serin tatlı



güneşin yüzünü göstermesiyle mutfağımıza kızımla girip serin bir tatlı yaptık, tarifin ana hatları kızımın fehime halasına ait, biz üzerini muz ve muzlu jöle ile renklendirdik.

malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek

şerbeti için:
1/2 bardak şeker (kısık ateşte kırmızı olana kadar şeker eritilecek)
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su

kreması için:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 kaşık un
3 kaşık nişasta
2 yumurta sarısı
1 kutu krema (piştikten sonra elde çırpılacak)

üzeri için:
3 muz
1 paket muzlu jöle

borcama (dikdörtgen olabilir) etimekler dizilir. hazırlanan şerbet üzerlerine dökülür ve şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırlanan krema dökülür. soğuduktan sonra üzerilerine istenilen şekilde kesilen muz ve jöle dökülerek buzdalabında 1 gece bekletilir.

Hiç yorum yok: