3.04.2008

Karnabahar



sanırım baharda yetişdiği için adına karnıbahar demişler, şimdi başlığı yazarken aklıma geldi. ama bazı bloglarda "karnıbahar" bazılarında "karnabahar" olarak geçiyor ismi. bende araştırdım doğrusunun karnabahar olduğunu öğrendim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Karnabahar den hakkında bilgi alabilirsiniz.

pazardan aldığım karnıbaharla yemek yapmak istedim, tarifi portakal ağacındaki tariften aldım. Yapılışı şöyle;

malzemeler:

1 orta boy karnabahar
yetecek kadar kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
yarım çay bardağı pirinç
tuz
yarım limon suyu

soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun. salçayı ilave edin. parçaladığınız karnıbaharları da tencereye ekleyip 1-2 dk. çevirin. sonra ılık su, yarım limonun suyu ve pirinçleri ilave ederek önce yüksek sonrada kısık ateşte pişirin. yaklaşık 15 dk.da pişiyor.

afiyet olsun..

Hiç yorum yok: