28.04.2008

Kayseri'de kilo almamak!





imkansız

buraya baya eksik resimler koydum, mantı, dolma ve pideleri resimlemek aklıma bile gelmedi, ama son gün blogum için fedakarlık yapıp yemeden önce resimleyeceğim birkaç lezzeti yakaladım :) Kayseri dolması inanılmaz lezzetli, minik minik sarmışlar, yaprağıyla ilgili bir hikaye dinledim ama unuttum.. bir sonraki kayseri gezisinde not almaya karar verdim. Yediğimiz iskender kayseri'nin ünlü mutfağı olan Elmacıoğlu İskender de yenmiştir.. Ayrıca yemekten sonra gelen balda kızarmış dondurma inanılmazdı. Birde İstanbul'da pek karşılaşmadığım ufaklıklara gösterilen ilgide çok hoştu doğrusu, balonlarını ve şekerlerini alan ufak canavarlar bize rahat nefes aldırdı.

2 yorum:

osman talha dedi ki...

ayyy hilalcim bunlar neee

bikere iskendere bittim yani.....

Adsız dedi ki...

Resmini koydugunuz annenizin yaptigi, kuzu dolmasinin tarifini de verirmisiniz?
buralarda kuzu koyun bulunmuyor keciden de yapilabinir mi?

Pirinc islatiliyor mu, haslaniyormu? doldurmadan once.
Ice neler konuyor?

firin da kac derecede pisiriliyor?

Kuzu aliminyum foil le kaplaniyor mu firina verildiginde?
kuzunun disina kizarmasi icin bir sey suruluyor mu?
Eger sorularima cevap verirseniz cok sevinirim.
Gokce