11.09.2008

İlk iftar davetimiz


Ramazan geldi hoşgeldi :) Yine bereketiyle geldi, ilk iftar davetimizi arkadaşlarımıza verdik. Aslında güzel bir sofraydı ama telaştan resmini çekmeyi unutmuşum.. Yapılan hatırlatmalarla son anda ana yemeğin kalan kısmını resimleyebildim. Kayseri yöresine ait (Kayserili olmasamda yemeklerine el koymuş durumdayım) olan "Fırın Ağzı" yaptık misafirlerimize. Hem yapması çok pratik hem de sofraya geldiğinde "uff, bu ne!!" dedirten güzel bir yemek. Yapılışı;

Zevke göre etler alınır. Ben dana antrikot ve kuzu pirzolayı tercih ettim. Büyük bir tepsiye etler aralarına domates , sarımsak ve biber konularak yerleştiriliyor. Üzeri alüminyum folyo ile iyice kapatılıyor ve pide yada ekmek fırınına veriliyor. Ateşin az olduğu kısma konması ve 2-3 saatte aralıklarla çevrilerek pişirilmesi rica ediliyor. Sonra da sofranın ortasında yerini alıyor.
Afiyet olsun.

Hayırlı Ramazanlar.

2 yorum:

osman talha dedi ki...

offfff anam offff,,,

o tepsidekinden ben yedim.... cok uzgunum.... ama muthistiiii..... hala tadi damagimda.. hem hilalinde soyledigi gibi hazirlanisi cok pratik ama kolayliginin aksine inanilmaz bir tadi var....

ellerine saglik hilalcim

hilal dedi ki...

afiyet şeker olsun canımcım ne demek :)