10.09.2008

Kestaneli Tart


Yemek guru'larımdan biri olan Feyza ablamın tarifidir..Kendisi İsviçre'de yaşar, yeni tariflerle meşgul olur :) Yazın kendisinden öğrendiğim tariflerden ilki ;

Malzemeler
3 yumurta
150 gr şeker
150 gr tereyağ (erimiş)
200 gr fındık tozu (çiğ) (burda varmı bilmiyorum kendisi gelirken bana da getirmiş)
280 gr kestane püresi (kafkas)

Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır. Kestane püresi ilave edilir. Fındık ve tereyağıda ilave edilip kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır. Yağlanıp fındık tozu serpilmiş kalıba (biz yuvarlak silikon kalıp kullandık) dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece lik fırında 35 dk pişirilir.

Hiç yorum yok: