20.09.2009

Bir BAYRAM sabahı yazısı



Çocukluğumun bayramları çok ama çok güzeldi..Hepimiz çocuktuk ondanmış.. Annem, babam, abim, kuzenlerim hep beraber olurduk.. Babamların bayram namazından dönmesini bekler, kapıda ellerinden ekmekleri alırdık.. Fırınlarda bayram yaptığından ev ekmek dolardı :) (sonra annem bize onları kanepe yapıp yedirirdi) Babannemin bayram sofrasında biz çocuklar için ayrı bir sofra hazırlanırdı..Annemler etrafımızda pırr döner bize harika kahvaltılar hazırlarlardı.. Sonra hepimiz dağılır kıyafetlerimizi giymeye giderdik.. Öyle bir heyecanla giderdik ki babannemden bize geçene kadar aradaki tarlayı koşarken kalbim duracak gibi olurdu.. Sonra büyüdük büyüdük.. Büyüdükçe araya yollar girdi..uzaklaştık..hepimiz bir tarafa dağıldık.. O bayramlıklar o kadar zevk vermemeye başladı.. Taki bu sabah kahvaltıdan sonra kızımın bayramlıklarını giydirene kadar.. Büyürken unuttuğum o zevki o bayram heyecanını yeniden tattım.. Demekki bayramlar kaybolmamış.. Annecim babacım bu bayram ellerinizi öpemedim.. Ama sizi çok ama çok özledim..

bütün blog dostlarımın bayramını tebrik ediyorum, hepinize sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz güzel bayramlar diliyorum...

6 yorum:

Kübra dedi ki...

Çok güzel yazmışsın Hilal abla.. yazını okurken kocaman bi gülümseme vardı yüzümde :)
Sana da hayırlı bayramlar..

Unknown dedi ki...

canım benim ne kadar düzel yazmışsın.... kızımı bayramlıkları ile çok mreak ettim.. çok öptüm seniii

Unknown dedi ki...

bitanemmmmmm deli oldum sitene girmekten inan günde 10 kere giriyorum bir post koyarsın diye

piskopata bağladım yanii....

çok öptümmm

Adsız dedi ki...

O kadar güzel bir bayram yazısı olmuş ki, üzerinden epey geçmesine rağmen yorum bırakmadan geçemedim.
Geçmiş bayramın kutlu olsun:=)

Cem's Holdall dedi ki...

Az kaldı ağlıyodum be :)

hilal dedi ki...

kübracım,elvancım, canım kankim tubacım,yorumlarınız için teşekkürler..yazıyı bayram gecesi ev uykuya çekilince yazmıştım..gerçekten eski bayramların kokusu burnuma gelmişti..

abicim seni çok seviyorum..