Bloglar sessizliğe büründü..DNS ayarlarını değiştirip bloglarımıza erişsekte eski zevki vermiyor.. Issız bir sokakta yalnızlık hissi var sanki, sanki sokağa çıkma yasağı var..
Bu yalnızlıktan kendimi dolabımda kalan 4 elmayla kurtarmak istiyorum..Yarın kahveye gelecek konuğumada taze bir ikram hazırlayım diyorum..Tarifleri bu sefer dergilerden karıştırıyorum..Derleme bir tarif yapıyorum..
Her ikisinde de aynı tart hamurunu ve harcı kullandım
Tart Hamuru:
2 cup + 3/4 cup un (esmer un tercih ettim)
1 fiske tuz
150 gr soğuk tereyağ
3/4 cup pudra şekeri
2 yumurta (çırpılmış)
Yapılışı: Malzeler karıştırılır, elde edilen hamur dolapta yaklaşık 1 saat bekletilir. (ben 30dk. civarı bekletebildim)
Elmalı İç Harç:
4 elma
4 yk toz şeker
1/2 sb kuru üzüm
1/2 sb çekilmiş fındık
Tarçın
Yapılışı: Elmalar soyulur, küçük küp küp doğranır, tavada şeker ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra üzüm, tarçın, fındık eklenir soğumaya bırakılır.
Elmalı Kafes Turta için;
- Hazırlanan hamurun 3/4 ü ayrılır. Bir miktar kafes için ayrılır, geri kalanı yağlanan turta kalıbına yayılır.
- Elmalı iç harç eklenir
- kafes için ayrılan hamur merdaneyle uzunlamasına açılır, bıçakla kesilir harcın üzerine yerleştirilir.
- 180 dereceön ısıtmalı fırında 20-25 dk pişirilir.
- Çıktıktan sonra pudra şekeri elenir.
-----
Elmalı İrmikli Tart için;
1/4 ölçü tart hamuru
elmalı iç harcı
1/2 lt süt
3 yk irmik
3 yk toz şeker
- Kalan 1/4 hamur 2 ye bölünür yağlanan tart kalıplarına yerleştirilir. Tabanı çatalla delinir.. yağlıkağıt üzerine ağırlık (mercimek,nohut,fasülye..vb..) konarak fırında pişirilir.
- İrmikli muhallebi pişirilir, soğutulur
- Soğuyan tarta muhallebi eklenir, üzerine elmalı iç harç eklenir, oda sıcaklığında servis yapılır.
Afiyet olsun..
3 yorum:
canım arkadasım tarif cok cok lezzetli duruyor...
Senin elinin lezzeti bile yeter..tarifte onu vermemişsin...İşin asıl sırrı bu bence:)
Ellerine sağlık cnanım benim
fena halde cazip bir ikram olmuş bu. ellerine sağlık
Ellerine sağlık canım elma deyince akan sular durur bende.
sevgiler
Yorum Gönder