10.03.2011

Fırında Levrek



Dün akşam menümüzdü.. Resimler acemice..çok aç olduklarından onları bekletemedim..benim ellerim balıklı olduğu için görev baba ve kıza verildi..ehh buda fena sayılmaz dendi..

Balık ise enfesti..ben aslında tava balıkları daha çok severim, buğulama sevmem sanırdım ama pişerken suyunu çektirdim ve balığın suyu içinde kaldığından çok şahane oldu..

Malzemeler
2 iri levrek (temizlenmiş 2 ye bölünmüş)
1 iri soğan
2 patates
yarım demet maydonoz
yarın limon
zeytinyağ
tuz

Hazırlanışı
Tepsi yağlanır (ya da yağlı kağıt kullanılır) patatesler (çok ince dilimlenecek) en alta dizilir. Üzerine balıklar,soğan, maydonoz ve limonlar yerleştirilir, tuzlanır. Üstlerine bol zeytinyağ gezdirilir. 200-250 derece ön ısıtmalı fırında pişirilir.

afiyet olsun

3 yorum:

Unknown dedi ki...

BALIĞIN HER HALİ GÜZEL FIRINDA TAVADA GÖRÜNTÜDE MUHTEŞEM BENCE ELERİNE SAĞLIK..
SEVGİLERİMLE..GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...

Unknown dedi ki...

baby kac gundur girip bakıyorum bu balık tarıfine..sonunda bugun kendimi balıkcıda buldum..bu durumda bizede afiyet olsuuun...cook optum kankamı

necla dedi ki...

böylesini daha denemedim ama geçen hafta fırın poşetinde bu malzelerle çupra pişirdim ama tadı çok kötüydü çiğ bir tadı ve kokusu vardı bundada öyle bir koku hissettin mi acaba bende tava ve ızgara yöntemini çok seviyorum dah bi lezzetli sanki ama eve sinen kokusu beni delirtiyor oyüzden böyle tarifler denemeye çalışıyorum denesem mi sizce