13.04.2011
Dereotlu Kabaklı Poğaça
Bu ayki Lezzet dergisinden bu tarif.. Bugün mutfağa girip denemek istedim..5 çayının yanında çok leziz oldu..Tavsiye edilir.
Tarif;
8 kişilik (20-22 tane çıkıyor)
Gerekli Malzemeler;
- 2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzerine ayırın)
- 1 sb süt
- 125 gr tereyağ (eritilmiş)
- 1 pk kab. tozu
- 1 tk tuz
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
- 3 kabak (ben 1 kullandım)
- 1 sb rendelenmiş beyaz peynir
- 1/2 çb kıyılmış dereotu
- 1 tk kırmızı pul biber (ben eklemedim)
Üzeri İçin;
- Yumurta Sarısı
- Haşhaş Tohumu
- Tuz
Hazırlanışı;
Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun. Üzerini kapatıp dinlendirin.Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün.Peynir,pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip,önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Not: Yanına da güzel bir çay yapın.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ben de geçen gün gelen misafirlerimi yaptım,çok güzel oluyor.
Ellerine sağlık canım:)
kabak fıkrı enteresan denemekte fayda var..
elınız saglık..
aaa kabaklı iç şaşırdım doğrusu ilk defa duydum yani poğaçada olduğu için ama neden olmasın bende deneyecem sağol tarifin için canım ellerine sağlık
sevgiler
bende tarifi dergide görmüştüm ama kabak rendelemeye çok üşeniyorum bu ara. Ellerine sağlık canım...
İçi pişiyor mu çok merak ettim. Azıcık kabakları kavursak mı ki acaba ? Güzel bir lezzete benziyor.
Ellerine saglık kankacım...Super gorunuyor yanında senin sıcak cayınve hos sohbetinle paha biçilemez bir degere sahip olabilir.
Ohh misss gibi gerçekten. Çay yanına poğaça yiyebilmek için şu anda baya bişi verirdim :)) Ellerinize sağlık.
Sıcacık sevgiler..
Yorum Gönder