9.01.2012

Hamsili Pilav



pazar pazar tv de yemek programlarına bakınırken CNNTurk de Arda'nın Mutfağı'na rastladım.. missler gibi hamsileri önünde görünce dikkat kesildim tabi.. sonra akşam için bütün planlar değişti, çıkıp hamsilerimizi alıp mutfağıma girdim.. sonuçtan çok memnundum, kendimi süper bir aşcı gibi hissettim :)



orjinal tarif programdan alına bilir, ben ailenin miniklerini düşünerek pilavı kendime göre uyarladım..

MALZEMELER;
1 kg hamsi
1 sb pirinç
1 orta boy soğan
dolmalık fıstık
nane
yenibahar
tuz
zeytinyağ

YAPILIŞI;
1. Pilavı için;
Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağda fıstıkla birlikte kavrulur. Yıkanıp sıcak suda bekleitilen pirinçlerde süzülüp ilave edilir ve 2-3 dk kadar kavrulur. arzuya göre tuz,nane ve diğer baharatlar eklenir, 1,5 sb sıcak su eklenip pilav demlenir.

2. Balıkların dizileceği borcam güzelce yağlanır. (ben yuvarlak kullandım) alt sıra balıkların sırtı alta gelecek şekilde en ortadan başlayarak sonra Arda Türkmen'ın deyimiyle "bayram namazı, saflar yanyana omuzlar bitişik" bir güzel dizilir :)

3. Üzerilerine biraz tuz serpip pilav eklenir, üstüde balıklarla kapatılır.

4. Avcunuza su alıp 1-2 kere üzerlerine geztirin, birazda zeytinyağ sürün 180 derece önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 25-30 dk pişirin.

5. sonra büyükce bir tabağa ters çevirip servis yapın..

afiyet olsun

15 yorum:

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Oy tarifi bile iyi geldi eline saglik

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

cesaret edip yapamadığım tatlardan biri.görüntü muhteşem ellerinize sağlık.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...
(Yemek Sevdam)

esra yerebakan dedi ki...

hilal ablacım ellerine sağlık nefis görünüyor... benim bloga yorum bırakmıssın hala sorun çözülmedi bir kaç kişi daha seninle aynı durumda kendi accountlarıyla yorum bırakamıyorlar sebebini bir türlü anlayamadım ama güzel yorumun için teşekkürler siz bir gelin inşallah heryeri gezeriz :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Yine bir pazar ve yine balık diyosun yani:))

Ellerine sağlık tatlişkom.

Öz-len-din!;)

kurabiyeevim dedi ki...

Balık.. En sevdiğim yiyecek.. Ellerinize sağlık nefis görünüyor...

Çekilişime bekliyorum..:)
http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/

Unknown dedi ki...

hamsiyi çok severim ama bu şekilde hiç denemedim acaba nasıl olur:)sevgiler

DATLIM dedi ki...

Ne kadar beceriklisiniz ya :) el sanatları gibi dokunmuş emekli bir yemek :) ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

BAYILDIM,BAYILDIM,BAYILDIMM :)
Canım ellerine,emeğine sağlık,nasıl nefis bir pilav olmuş böyle..
O hamsileri böylesine güzel yerleştirebilirsem ben de yapmak istiyorum :)
Afiyetle canım..

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor ellerineze sağlık bende dün gece soframız programında görmüştüm aklımda bakalım ne zaman yaparım sevgiler

Sule dedi ki...

Beni tam can yerimden vurdunuz. En cok ozledigim yemek. Malesef Kanadada hamsi olmadigi icin ozlemi ancak bu tarife bakarak gidermem gerkiyor. Ellerinize saglk

durutarifler dedi ki...

Bayılırıııımmmm . Nefis olur.
Ellerine emeğine sağlık
Sevgiler

Şule Zeynep dedi ki...

Ayyy ;) ellerine sağlık ne kadar güzel gözüküyooor... Ah şimdi olsa da yesek, nam nam nam...

hilal dedi ki...

kızlar hepinize yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.. bende ilk kez denedim, inanın tarifte anlattığım kadar basit ve pratik..

sevgiler

hilal dedi ki...

kızlar hepinize yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.. bende ilk kez denedim, inanın tarifte anlattığım kadar basit ve pratik..

sevgiler