3.11.2008

sebze çorbası



kış sebzeleri daha çeşitli olduğu için çorbalarada ne bulursam katmaya başladım. Özellikle Berin'den sonra mutfağımda nerdeyse her gün çorba yapıyorum. Ona yaptığım çorbalara bizde ortak oluyoruz, böylelikle taze taze çorbasını içebiliyor kızım. Yaptığım bu sebze çorbasıda dolaptaki taze sebzeleri kullanarak yaptığım uyduruk fakat çok lezzetli bir çorbaydı. Tarife gelince;
malzemeler
- 1 büyük rendelenmiş yeşil kabak
- 1 büyük rendelenmiş havuç
- 2 sap kıyılmış kereviz sapı
- doğranmış brokoli
- 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı bulgur
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- tavuk suyu (yada normal su)

yapılışı
malzemelerin hepsi düdüklü tencereye konup zeytinyağla 2 dk. kadar çevrilir. Üzerine soğuk tavuk suyu ve yeterince su da eklenip kapağı kapatılır. 15 dk pişirilir. Piştikten sonra blendir ile ezilir.

Afiyet olsun

3 yorum:

Unknown dedi ki...

baby bloglarimiza kavusmusuzzzzz....

massallah sende dokturmussunnn

cok opuyorum seniii

BEDİA KUKUL dedi ki...

çocuklu annelerin sebze çorbaları meşhur oluyor,ama eşim artık çorbaya mama demeye başladı,içine vitamin değeri artsın diye sebze eklemekten gerçekten çorbalarım biraz mamaya benziyor ama sebze yemenin kolay yollarından biri çorba.
Portakal ağacında ekmek makinası sormuşsunuz bence çocuklu ailelerin hemen ekmek makinası alması lazım ben yaklaşık 1,5 yıldır moulinex xxl kullanıyorum çok memnunum.blogumada beklerim.Sütlü ve cevizli ekmeklerime bakıp karar verebilirsiniz.

annenotlari dedi ki...

güzel bir çorbaya benziyor. fazla uğraştırmadan düdüklüde pişen çorbaları seviyorum.

büşra
http://www.annenotlari.com