25.12.2008
Kereviz Çorbası
Uzunca zaman yine ilgilenemedim blogumla, önce hastalanduk, sonra bayram girdi araya yollara düştük, bayram dönüşü tekrar hastalandık derken yeni toparlanabildik. Benimde bu arada bir sürü denemelerim oldu..nerden başlasam yaptıklarımı anlatsam derken en son dün geceden başlamaya karar verdim. Bu ayki Lezzet dergisinden bir tarif denedim. Dolapta duran son kerevizimle harika bir iş çıkardık. Hem Berin hem biz severek içtik bu çorbayı. Tarife gelince;
Kereviz Çorbası
1 Kereviz
1 baş soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
zeytinyağ,su,tuz,karabiber
1. öncelikle yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavurun
2. Küp küp doğranmış kerevizide tencereye ekleyip yaklaşık 5 dk daha kavurun
3. 2 kaşık unuda ekleyip biraz çevirip 5 subardağı suyu tencereye ekleyip kaynatın. Pişmeye yakın tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Piştikten sonra kerevizin yapraklarınıda ince kıyıp kapağı kapatın.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder