14.11.2010

Çoban Kavurma ve Mutlu Bayramlar

Annemin bu akşam yaptığı harika tarifi vermeden gidemeyeceğim... Belki bayramda siz de denersiniz..




Tarif;

Malzemeler
1-1,5 kg kuşbaşı kuzu eti
2 domates
4-5 sivri biber
2 soğan
1 baş sarımsak
s.yağ

Yapılışı
- et kızgın tencerede biraz sotelenir, sonra salan suyuyla birlikte düdüklüye alınarak yumuşayana kadar pişirilir..(düdüklüye sıcak su ekleyebilirsiniz)
- pişen etler suyu süzülerek kızgın tavaya tekrar alınır, tekrar sotelenir
- doğranan biber ve soğanlar eklenir sotelenir
- domates eklenir, biraz pişirlir, tuz ve arzu edilen baharatlar eklenir. (ben ete kekik dışında baharat kullanmam)


BU ARADA BEN BAYRAMDA YİNE YOLLARDAYIM..ŞİMDİDEN TÜM BLOGGER TAKİPÇİLERİNE MUTLU BAYRAMLAR DİLERİM..



SEVGİLER

4 yorum:

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Cok sevdigim bir et yemegi. Bayraminiz kutlu olsun.

Pastane'den dedi ki...

tam bayrama göre bir lezzet
ellerine sağlık
iyi bayramlar dilerim

Swotpisces dedi ki...

Mutlu bayramlar, yemek harika duruyor bu arada.

Fuat Gencal dedi ki...

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce ALLAH'a sonsuz şükürler olsun. Gireceğimiz Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğu ile gelsin. Tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Kesdiğimiz tüm kurbanlar, etdiğimiz tüm dualar kabul olsun, hayallerimizin gerçek, sevdiklerimizin hep bizimle olması dileğiyle, tüm okuyucularımın, arkadaşlarımın, dostlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.