1.02.2011

İsviçre Pastası (Karaorman Pastasi-Schwarzwaelder Kirschtorte)


İşte beklenen tarif :) Bu çok özel pastayı Kurban bayramı için gittiğimiz Ankara'da Feyza ablamla birlikte yaptık.. Aslında usta oydu ben çırak..yaparken hem çok eğlendik hemde çok yorulduk, pastayı ertesi gün Halil için düzenlediğimiz doğumgünü partisinde afiyetle yedik.. Bende gerçek bir pasta yapımı gördüm.. Feyza ablalar geçtiğimiz dört yıl İsviçrede yaşadılar, yani tarif orjinal tariftir denemek isteyenlere duyurulur..




Aslında pastanın yapım aşamasını tek tek kareledim... ama şu resimleri yanyana koymaya çalışmam baya zaman aldı..umarım becerebilmişimdir..

Pastanın tam tarifi;

İSVİÇRE PASTASI

Kek:
6 yumurta
210 gr şeker
100 gr un , 60 gr nişasta
50 gr kakao
50 gr tereyağ

Krema
1 lt sıvı krem
200 gr bitter çikolata
2 paket krema sertleştirici

26 cm çapındaki kalıp yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır

Yumurta ve şeker kısık ateş üzerinde şeker eriyene kadar mikser ile çırpılır. Sonra ozaktan alınıp başka bir kaba konur ve iyice katılaşana kadar 4-5 dk çırpılır. Un, nişasta ve kakao karıştırılır, elenerek yumurtalı karışıma eklenir, tereyağ eritilip ilave edilir spatulayla yavaşça karıştırılır, kalıba dökülüp fırına verilir. (30-40 dk)

1 lt krema çırpılır. 2 paket sertleştirici ilave edilir. Kremanın 2/3 ü ayrılır. Kalan 1/3 benmari usulu eritilen çikolata ile karıştırılır. Pastanın 1 katı çikolatalı, diğer yarısı ve pastanın dışı beyaz olarak ayrılacak.

Soğuyan kek 3 kat halinde kesilir. Alt kata çikolatalı krem, diğer kata beyaz kremin yarısı yayılır. En üst beyaz krem ile kaplanır.

Pastanın orjinalinde; pasta rende çikolata ile kaplanıp dolapta bekletilir. Fakat bizim pastamız doğumgünü pastası olduğundan arasına çocukların seveceği ara kata 2 muz ekledik. En üzerinede tüp boyalarla balon şekli çizdik..Artan kremaylada (krema kalmadıysa 1 poşet krem şanti hazırlanabilir) şanti torbasıyla kenar süsü yaptık.

Bu harika tarifini bana öğrettiğin için tekrar teşekkürler Feyza ablacım..

8 yorum:

Unknown dedi ki...

suppperr...

gercekten cok buyuk emek vermişsiniz ..ikinizinde ellerinize saglık cnm...Asama asama resimlemen harika olmuss...

Tekrar ellerinize saglık...Sonunda gercek bir kek tarifi aldım....

karamel mutfak dedi ki...

ilk bakista insanin yuzunde guller actiran bir pasta olmus ellerinize emeginize saglik hayirli geceler. selamlar.

nohut oda dedi ki...

neden isviçre pastasıymışkı adı acaba merak ettim..

Cafe Pepela dedi ki...

Süsleme de pek cici olmuş ama!
Lezzetini tahayyül edebiliyorum,şu nefis karelerden sonra.
Ellerinize / gönlünüze sağlık:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık herikinizinde gerçekten çok nefis...

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

ayy ne güzel gök kuşağı gibi duruyorr, canım çekti :).ellerinize sağlık

hilal dedi ki...

saol kankicimmm, gerçekten çok lezzetli tadı vardı..

gülcancım, isviçreye has bir pasta..alman pastası gibi bişe yani..bide tarif orjinal pastacı tarifi..bunu evde yapmam için mutfak tartısı almam gerekiyor..

sevgili karamel mutfak, cafepepela, aslıcım ve esracım yorumlarınız için çok teşekkürler..

hepinizi öpüyorum

esra yerebakan dedi ki...

ellrinize sağlık harika olmuşşş:)