29.06.2011

dostlarla yeniden..

yogun iki hafta geçirdim..bir güne 24 saat yetmediği oldu..çook uzaklardan kankam geldi (ve gitti), kayseriden minik misafirlerimiz geldi, çok hos bir etkinliğe katıldım..ve haftasonu inşaAllah bir yıldır beklediğimiz uzaklara kaçma zamanımız geliyor..gidene kadar bunları bloguma eklemek istiyorum..bakalım kısmetse:)

ve...şimdi asıl başlığımıza dönelim... dün tam 10 yıldır görüşemediğimiz okul arkadaşlarımla beraberdim....O kadar özlemişim ki..aynı özlemi onlardanda hissetmek ayrı bir güzeldi..ben kapıyı 2 minik yardımcımla açtım onlara.. konuşacak o kadar çok şey vardı ki..evliliklerimiz, hayatlarımız,çocuklarımız,...zamanın kıymetini daha iyi anladım..hayatın ne kadar kısa olduğunu da..

tabi arkadaşlarıma güzel bir sofra hazırlamak istedim..ama konuşmaktan yemeye pek fırsat bulamadık..hazırladığım ikramları hiç tüketemedik bile..



ikramlar arasında yeni denediğim bir tarifte vardı..tarifin sahibesi berrycafem kankam olur kendileri.. harika bir "Susamlı Gevrek" ..içinde çok ince çekilmiş bol ceviz var ki..akla zarar bol kalorili ama harika bir lezzet..yapılışıda çok pratik..şiddetle tavsiye edilir..tarifi aynen paylaşıyorum..

SUSAMLI GEVREK
MALZEMELER:

1 paket tereyağ (250 gr)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket susam
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Yumurtanın sarısı ve akı ayrılır. Yumurtanın sarısı, tereyağ, pudra şekeri,ceviz ve kabartma tozu yoğrulur. İnce uzun şekil verilir önce yumurta akına daha sonra susama bulanır.Yağlanmış tepsiye dizilir.

180 derecede ısıtılmış olan fırında pişirilir.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

canım benım sana ve mınık kuzularına tesekkurler...

Adsız dedi ki...

(seyhan)

hilal dedi ki...

canımm benim asıl biz teşekkür ederiz :)

Nehir Butik Pasta dedi ki...

nefis görünüyor bayıldım
ellerine sağlık

Behiye Sönmez dedi ki...

ne güzel siz de mi kaçıyorsunuz buralardan :)biz daha tarihi belirleyemedik..

bu arada afiyetler olsunn :)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

dostluğunuz ömür boyu sürsün canım ellerine sağlık sofrada harika tarifte sevgiler:)

Unknown dedi ki...

canımmm kankam benim....

Seni çokkk seviyorummm.Daha şimdiden çok özledim seni..Ne olur bize hazırladığınız lahmacun partisinden de resimler koy...

Sofranız super olmuşfıstığım Ellerine sağlık...Seninle ne sofralar kurar resimlerini çekerdik eskiden..kavuşunca daha da guzellerini hazırlayacagız inşallah...

Buarada kankacım tarif berry cafe nin annesi fevziye ablanın...o cok yapar bu tarifi...:Ben yaptığımı bile hatırlamıyorummm...

Seni çokkkkkkkkk seviyorummm...

Tatiliniz inşallah çokkk guzel gecer cnm benim

Adsız dedi ki...

canım herşey o kadar güzeldi ki...ellerine sağlık...zaman her ne kadar hızlı geçse de sana çok şey kazandırmış...hem marifet hem de iki tane dünya güzeli evlat...herşey çok çok güzeldi, en güzeli de onca yıldan sonra en son dün görüşmüş gibi o sıcaklığı yakınlığı hala hissedebilmekti...( sibel )