26.04.2009
Ye:44 Nohutlu Pilav
44. etkinliğimizin konusu olan Yöresel Yemeklere geçde olsa bende katılmak istedim .. Etkinliğin ev sahibeliğini yapan sevgili Mine'ye çok teşekkür ediyorum.. Bende etkinliğe Anadolu düğünlerinin baş yemeği "Nohutlu Pilavı" ile katılmak istedim.. katılım süresinde geciksemde tarifimi yayınlıyorum..Kolay gelsin Mineciğim..
NOHUTLU PİLAV
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu + 1 su bardağı su
1 su bardağı didiklenmiş tavuk
2 kaşık tereyağ
tuz
Yapılışı
Pirinç ıslanıp süzülür. Tereyağ ile kavrulur. Nohut ve tavuklar eklenip tavuk suyu ve suda ilave edilerek demleme usulu pişirilir.
afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder