17.05.2009

7 tahıllı ekmek



Bu sıcak pazar sabahı için güzel bir kahvaltı hazırlamak için mutfağa girdim. Ne zamandır ara verdiğim ekmeklerimi yapmaya geri döndüm..aslında lezzetine doyum olmuyor ama bu sıcakta fırınla uğraşmak biraz zor oluyor. Ekmeğimi ilk kez hazır karışımla hazırladım.Söke'nin 7 Tahıllı Ekmeğini denedim. Ekmek makınasında pişme süresini 3 saat vermiş. Ben fırınımda hazırlanması, mayalanması ve pişmesi dahil 1 saatte hallettim. dayanamayıp sıcak sıcak yedik ama bayatken daha lezzetli oluyor

tarife gelince..(pakette de yazılı)

malzemeler
500 gr söke 7 tahıllı un
1 paket kuru paya (kutudan çıkıyor)
2 su bardağı ılık su

yapılışı
malzemeyle hamuru yoğurup üzerini nemli bir bezle kapatıp 25 dk. güneşte 2 katı kabarana kadar mayalandırdım. kabaran hamuru 1 dk. daha yoğurup baton kek kalıbıma aldım. üzerini ıslatıp bezle kapatıp 25 dk. daha kalıp mayasını bekledim. 230 dereceye önceden ısıtılmış fırına alıp 10 dk. dan sonrada ısıyı 210 dereceye çekip 10dk. daha pişirdim. kalıptan çıkarıp ekmek havluma sardım. (pakette pişme süresi 40-55dk. verirken benim fırınım turbo old. için 20 dk.da pişti)

afiyet olsun

4 yorum:

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

ekmeğin içinde bir ben yokum yahu:)

GeCe dedi ki...

pek yapmasam da aklımda çeşit çeşit ekmekler yapmak var hep ne güzel olmuştur sıcak sıcak kahvaltıa

made in funda dedi ki...

çok imreniyorum evde ekme yapan arkadaşlara. nefis sıcacık olmuştur.bizim burada meşhur trabzon ekmeğii sıcak sıcak fırından alınca gerek kalmıyor ama bi gün kendim de deneyeceğim.eline sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık...Nefis olmuşlar:)
Hep aklımda ekmek yapmak var ama tutuyorum kendimi:) yapıldı mı fena yeniyor:)..Bir ara çok yapıyordum... Bu nefis manzarayı görünce tutamıycam galiba kendimi..Bu hafta sonu yapayım bari:))
SEVGİLER:)