28.12.2010

Pazılı Kaşarlı Börek



Böreklerde kaşar peyniri tadını çok seviyorum son zamanlarda..bundan önce bir misafirime jambomlu kaşarlı börek yapmıştım, bayılmıştık lezzetine.. Bu böreğide bir kahvaltı sofram için bir gece öncesinden hazırlamıştım..1 gece dolapta bekleyen böreğin lezzeti harika oluyor daha da önemlisi çayı demleyip,kahvaltı masası hazırlarken o kendisi uslu uslu fırında pişiveriyor..

Malzemeler
4 yufka
İç Harcı için
- 1 demet pazı
- 1 soğan
- tuz, karabiber
- zeytinyağ
- rendelenmiş kaşar peynir
Sosu için
- 2 yumurta
- 3 sb süt
- yarım sb. riv. zeytinyağ

yapılışı;
- tavada küp doğranan soğanlar yağda kavrulur, ince kıyılmış pazıda eklenerek suyunu salması beklenir ve tuz-karabiberle lezzetlendirilir.
- yağlanan tepsinin en altına 1 kat yufka serilir üzerine sos gezdirilir. 2.kat yufkada pırtık yapılarak yayılır.
- orta kata iç harç konur üzerine bolca kaşar serpilir, kalan 2 yufka aralara ve en üste sos paylaştırılır.
- börek dinlenince dilimlenir, susam-çörekotu serpilerek fırına veriliri. Altı üstü kızarana kadar pişirilir.

afiyet olsun

5 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Harikaa gorunuyor, bene kasari cok yakistiriyorum boreklere.
Sevgiler
Sefa

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık nefis olmuş.sıcak sıcak nefis olur.

LEYLA dedi ki...

ımm çok güzel görünüyor,kokusu burnuma geldi...ellerinize sağlık.sevgiler...

memolininannesi dedi ki...

pazılı ve hatta yesıllıklı hersey cok lezzetlı oluyor.. elıne saglık...

memolininannesi

Pastane'den dedi ki...

afiyetle bir güzel yenir:))
nefis olmuş bende böreklerde kaşar peyniri kullanıyorum ayrı bir lezzet katıyor ellerine sağlık arkadaşım