19.08.2011

Nohutlu Papaz Yahnisi ve Mantarlı Tavuk Sote

Nohutlu Papaz Yahnisi



İftar sofralarımın favorisi oldu, tadanlardan tam not aldı, pilavın yanına çok iyi eşlik ediyor..Tarif PELİNCE'den..orjinal tarif BURADA..bende kendime göre ufak değişiklikler yaptım..



Malzemeler

1 kutu haşlanmış nohut
500 gr dana kusbası(sotelik)
300 gr kadar arpacık soğan (aslınca çok bol olması lazım ne yalan soyleyim soyamadım..)
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 orta boy domates (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış)
2 sivri biber
100 gr tereyağ (asıl tarifte margarin var)
2 tane kesme şeker
tuz, pul biber (isteğe göre)
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

- 50 gr tereyağı tencereye ekleyip eti kavurun.. ben daha pratik olması açısından kavurduğum eti düdüklüye koyuyorum, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip suyunu çekecek kadar pişiriyorum..et yumuşacık oluyor,çocuklar zorlanmadan yiyor
- pişen eti güvece koyun, kalan yağı, soğanı, sarımsağı, biberi ve şekeri ekleyip soğanlar pembeleşene kadar pişirin
- üzerine haşlanmış nohutu, doğranmış domatesleri ve sıcak suyla açılmış salçayı ve tuzu ekleyip önce yüksek ateşte sonra kısıkta soğanlar yumuşayana kadar pişirin..


Mantarlı Tavuk Sote



Bu tarifi de etin yanına alternatif olarak yaptım. Mantarı maalesef ağzıma süremiyorum. Yemeğın suyuna bile bulaşsa dokunuyor, eğer yanlışlıkla yersem geceyi banyoda geçiriyorum o derece. Bu nedenle tadına bakamadım. Ama misafirlerim çok beğendiler. Üstelik o kadar pratik ki sabahtan hazırlayıp dolaba koydum, iftara 30 dk. kala fırına attım ve masada fokurdamaya devam etti.. bu tarifte sevgili arkadaşım PELİN den..

Malzemeler

1 kg kuşbası tavuk eti
2 çarliston biber
1 kırmızı biber
1 konserve mantar
3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
zeytinyağı
susam, kekik, pul biber, tuz
2-3 kaşık soya sos
üzerine kaşar peynir
*(tarifte 2 domates var--ben eklemedim)

Yapılışı

- tavuk etlerini yıkayıp süzdürün..büyük bir kaba alın..
- üzerine doğranmış biberleri, mantarı, sarımsağı zeytinyağını, soya sosu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- fırın kabına alıp üzerini pişirme kağıdıyla kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk. pişirin
- süre sonunda pişirme kağıdını alıp üzerine kaşarı ekleyin, üzeri kızarana kadar pişirin.

**(fırın kabını geniş tutmanızı tavsiye ederim tavuklar daha az sulanır..çıtır olur kanaatindeyim)

afiyet olsun..

3 yorum:

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

yahni denildigi zaman ilk aklima rahmetli Kemal Sunal geliyor :)

ismide ilginc papaz yahnisiymis neden papaz aceba?

her iki tarifin icin ellerine saglik Afiyetler olsun size..

memolininannesi dedi ki...

guvec soskonusuysa zaten orda durmak lazım. elınıze sgalık

pelince.com dedi ki...

Canım ya şimdi gördüm,en sevdiğim yemek :)) nohut olsunda ne olursa olsun zaten...

ellerine sağlık..

Kocaman Sevgiler..