21.08.2011

Köz Patlıcanlı Pastırmalı Börek



Söz konusu iftar sofrası olunca börek bile ayrı bir özenle hazırlanıyor..İşte tarifimiz..



Malzemeler

5 yufka
1 kg patlıcan
3-4 tane kırmızı biber
1/2 sb kadar kaşar peyniri
8-10 dilim pastırma
yufkalara sürmek için; süt & sıvıyağ
üzerine; yumurta sarısı & susam

Yapılışı

- patlıcan ve biberler közlenir, çatalla ezilir, pastırma ince ince doğranır, rendelenmiş kaşar eklenir harç karıştırılır

- yufka 8 e kesilir. aralarına sıvısı sürülerek tek kat halinde sarılır.

- kalan sıvı böreklerin üzerine sürülür, yumurta sarısı susam eklenerek 180-200 derecede ön ısıtmalı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

afiyet olsun..

7 yorum:

memolininannesi dedi ki...

pastırma ve köz bayılırım her ikiisne de ayrı ayrı...denemelı bu tarıfı elınıze saglık

nesrin dedi ki...

Adi bile güzel olan bir börek. Ellerinize saglik.

olsada yesek suzan dedi ki...

çok beğendim patlıcan ve pastırma ne güzel olmuş ellerine sağlık...

derya dedi ki...

Hilal'cim merhaba sayfanı kaybetmiştim takrar buldum böreğin
harika ellerine sağlık.Bende bekle
rim sevgiler.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ENFES GÖRÜNÜYOR.ELLERİNİZE SAĞLIK.AFİYETLER OLSUN.SEVGİLER.

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

nasıl güzel bir börel değil mi Hilalcim? ben de geçenlerde közlenmiş patlıcanlısını yaptım ama pastırma da ayrı bir lezzet katmıştır eminim. ellerine sağlık

hilal dedi ki...

yorumlarınız için çok teşekkür ederim hanımlar :)

sevgiler