6.11.2009

Pirinç Salatası



Tarifi BerryCafe ye ait olan kendisinde yediğim ve bayıldığım bir salata.. Üstelik çok doyurucu bir o kadar da hafif bir salata..Tubacımın Tarifini aynen uyguladım..

malzeme

2 bardak pirinç
1 kahve fincanı zeytinyağ
1kutu mısır konservesi
1 kutu bezelye konservesi
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 bardak küçük doğranmış kornişon
1 tane göbek marul
3 tane limon
tuz

Salata ikram edilmeden bir gece evvel ,pirinç pişirilir.
2 bardak pirinç zeytinyağında kavrulur ve üzerine 2 bucuk -3 bardak kaynar su ilave edilir ve demleme usulü pişirilir.

Buzdolabında soğumaya bırakılır. Servis edileceği zaman ince doğranmış malzemeleri eklenir ve 3 tane limon suyu +tuz ilave edilir.

5 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Görüntü süper ellerine sağlık canım...

Mutlu pazarlar...

Narish dedi ki...

hmm cok güzel görünüyor, bende princ salatasi yapiyorum ama pirinci haslama yöntemi ile yapiyordum, bunu deneyecegim cok lezzetli görünüyor..

dragonfly dedi ki...

ayyyy ayyy ayyyy

sen ne zaman yaptım bunu gülüm...

harika görünüyor... ellerine sağlıkkk

Ayşe Şakarcan dedi ki...

Bu tip salatalara bayılırım, bunu da hemen deneyeceğim:)

glc dedi ki...

bende haşlaarak yapıyorum ve benimkinde haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsüde var.cok lezzetli bir salatadır
elinize sağlık...