1.11.2009

Turşu yapımı




bu seneki turşum..

yapılışı: 5 lt lik cam kavanoza pazardan aldığım turşulukları çatalla delerek koydum..patlıcanı soymanızı tavsiye ederim..(ben soymamıştım çok kalın oldu)sebzeler kavanoza sıkıca yerleştirildikten sonra, küçük bir şişe üzüm sirkesi,1 sb kaya tuzu ve yeterince kaynamış soğumuş su hazırlayıp ağzını sıkıca kapatıp 2-3 hafta kadar bekletin.

4 yorum:

dragonfly dedi ki...

harika görünüyorrr cnm...

ellerine sağlık

pembe tatlar dedi ki...

Rabbim ağız tadıyla yedirsin canım....
Bu şekilde ilk defa görüyorum....


Mutlu bir hafta geçirmen dileğiye...

Mimosa Café+Design dedi ki...

nefis olacak kesin. elinize sağlık.

Esra dedi ki...

Ellerine sağlık..