24.10.2010

İncir Tatlısı



Tatil dönüşü yoldan aldığımız organik incirlerle annemin misafirlerine Yemek Zevki Melda da gördüğüm bu tatlıyı yaptım.. Çok merak ederdim, biraz el oyalaması dışında pratik ve lezzetli bir tatlı..yanında da kaymak yada dondurmayla harika oluyor..

tarifi aynen paylaşıyorum..

malzemeler
kuru incir
toz şeker
ceviz

- Kuru incirler sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir.
- Tepeleri kesilip parmakla içleri oyulur.
- Sonra incirler yayvan bir tencereye dizilir.
- Herbir incirin içi dövülmüş cevizle doldurulup üzerlerine birer yemek kaşığı şeker dökülür.
- Tencereye incirlerin üzerlerini geçmeyecek kadar su konur. İncirler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerleri kaymak ve fıstıkla süslenerek servis yapılır.

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, ne kadar güzel ve leziz olmuş aynı zamanda çok da iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

Pastane'den dedi ki...

ellerinize sağlık
tatlı enfes görünüyor

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Ellerine sağlık, gayet hafif ve sağlıklı bir tatlı...