12.10.2010

Beşamel Soslu Kabak




ee bu kadar aradan sonra mutfağımı özlemiştim.. tencere yemeklerindense fırın yemeklerini daha lezzetli bulurum..bu yemeğide tencerede pişirip beşamel sos ve kaşarla lezzetlendirip fırına gönderdim..

malzemeler;
1kg kabak
1 soğan
1 kase kıyma
1 yk dom. salça
1 yk pirinç
1 çb. sıcak su
sıvıyağ
beşamel sos için;
2 yk un
1 yk tereyağ
2 sb süt
üzeri için;
kaşar peyniri

- soğan ve kıyma yağla birlikte kavrulur
- salça eklenir, yuvarlak doğranan kabaklar eklenir karıştırılır,
- pirinç ve su ilave edilip düdüklüde yaklaşık 20 dk pişirilir.
- pişen kabak fırın tepsisine alınır
- üzerine hazırlanan beşamel sos ve en üste rendelenen kaşar eklenir fırında max. da üzeri kızarana kadar pişirilir..

afiyet olsun..

6 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.

dragonfly dedi ki...

ellerine saglık kankamın....bir yanımda olsan ne tarifler patlatırdık yine seninle...

çok ozledim seni...canım arkadasım

hilal dedi ki...

bernacım, çok teşekkür ederim..

kankam bende seni çok çok çok özledim..

Saglıklımutfak dedi ki...

Bugün Sofranın kahvaltısında sende varmışsın . Gelemedin çok üzüldüm. ne güzel tanışmış olacaktık adaşım. Kısmet bir daha kine. Eline sağlık

nurseninhobileri dedi ki...

Degisik bir kabak yemegi,ellerine saglik bu guzel yemegi bizimle payalastigin icin tesekkur ederim.

hilal dedi ki...

evet adaşım, keşke orda olsaydın.. ama artık katılırım kısmetse çocuklar büyüdü biras..görüşürüs bi sonrakinde inş. sevgiler..

nursel hanım, bu yemek lezzetli oluyor tavsiye ederim..ayrıca sizi tanıdığıma çok sevindim, hatta çok yakın oturuyoruz, bir sonraki etkinliğe buluşup ta gidelim:) sevgiler