8.01.2011

Barbunya Yahnisi "Tarçınlı"


Ahh bu yemekteyiz..Keşke daha kaliteli bir program olsaydı..Ne demek istediğimi anladın dimi blogumm..Neyse o konuya hiç girmeyeyim..Bir barbunya sever olarak geçen haftalarda yayınlanan yemekteyizde Muammer Ketencinin yaptığı yiyenlerin bayıldığı barbunya yahnisi dikkatimi çekti, bende deneyeyim dedim.. Gerçekten enfes oldu, yiyenler (eşim ve babam) bayıldı, ertesi güne 1 kase kaldı :)

Tarif;
1 kg taze barbunya (dondurucumda son 2 poşetim daha kaldı ne yazıkki:()
2 orta boy soğan (piyazlık doğranacak)
1,5 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tarçın (inanılmaz yakışıyor)
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
1 çay bard. z.yağ
üzeri için maydonoz

Yapılışı;
Düdüklü tencerede soğanı yağda kavurun, tuz ve şekeri ilave edin, salçayı da ekleyin biraz suyla açın,tarçını ve barbunyaları katın biraz çevirin.
Üzerini kapatacak kadar su ekleyin barbunya yumuşayana kadar pişirin
Servis kasesine alıp üzerine maydonozları serpin

Afiyet olsun

6 yorum:

Hülya dedi ki...

Hilalcim çok merak ettim ilk fırsatta yapacağım! Güzel bir haftasonu dileğiyle Sevgiler Hülya

Pembe Tatlar dedi ki...

Off asla hayır demem ellerine sağlık canım...

Limonlu Kek dedi ki...

Tarçınlı deyince şöyle bir durdum, ama gerçekten olumlu düşünceler denetecek galiba bana tarçınlı barbunyayı :)Bu arada Tunus gezisi için tur şirketini sormuşsun, biz Pronto Tur ile gittik. Tüm ekstralar önceden belliydi, tur rehberimiz şansımıza çok iyi, bilgili ve bizlerle ilgiliydi, açıkçası biz çok memnun kaldık. Tekrar yurtdışına çıksak Pronto Turu tercih ederiz herhalde. Öpüyorum, sevgiler...

Kübra dedi ki...

Barbunyaya bayılırımm.. Tarçını da severim.. Bence de ikisi birlikte güzel olmuştur ;)

Yalnız bi yere takıldım Hilal abla.. Yemekteyiz için keşke kaliteli fln olsaydı demişsin.. Yoksa sen katıldın mı o programa :) niyeyse o geldi aklıma, sen öyle yazınca :))

hilal dedi ki...

Hülyacım ve Aslıcım,gerçekten lezzetliydi tavsiye ediyorum :)

Nevalcim bilgilerin için çok teşekkürler canım

Kübracım alemsin,katılmadım tatlım.. çoğu yarışmacı ne yemekten ne yapmaktan anlıyorda onun için diyorum..:)

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

tarçın ilginç bir fikir...deneyeceğim...ellerinize sağlık...enfes anlatmışsınız bu arada...:)))