21.08.2011
Köz Patlıcanlı Pastırmalı Börek
Söz konusu iftar sofrası olunca börek bile ayrı bir özenle hazırlanıyor..İşte tarifimiz..
Malzemeler
5 yufka
1 kg patlıcan
3-4 tane kırmızı biber
1/2 sb kadar kaşar peyniri
8-10 dilim pastırma
yufkalara sürmek için; süt & sıvıyağ
üzerine; yumurta sarısı & susam
Yapılışı
- patlıcan ve biberler közlenir, çatalla ezilir, pastırma ince ince doğranır, rendelenmiş kaşar eklenir harç karıştırılır
- yufka 8 e kesilir. aralarına sıvısı sürülerek tek kat halinde sarılır.
- kalan sıvı böreklerin üzerine sürülür, yumurta sarısı susam eklenerek 180-200 derecede ön ısıtmalı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
pastırma ve köz bayılırım her ikiisne de ayrı ayrı...denemelı bu tarıfı elınıze saglık
Adi bile güzel olan bir börek. Ellerinize saglik.
çok beğendim patlıcan ve pastırma ne güzel olmuş ellerine sağlık...
Hilal'cim merhaba sayfanı kaybetmiştim takrar buldum böreğin
harika ellerine sağlık.Bende bekle
rim sevgiler.
ENFES GÖRÜNÜYOR.ELLERİNİZE SAĞLIK.AFİYETLER OLSUN.SEVGİLER.
nasıl güzel bir börel değil mi Hilalcim? ben de geçenlerde közlenmiş patlıcanlısını yaptım ama pastırma da ayrı bir lezzet katmıştır eminim. ellerine sağlık
yorumlarınız için çok teşekkür ederim hanımlar :)
sevgiler
Yorum Gönder