11.08.2011

Tavuklu Fasulyeli Güveç

Bu ramazan sulu yemekleri bir türlü yiyemedik..Bende yemekleri güveçte yapmaya karar verdim..Güveci annem yapardı..bende hatırladığım kadarıyla girdim mutfağa..



Malzemeler
1 orta boy bütün köy tavuğu*
(artık tavuğumuzu sadece köy tavuğu alıyoruz, özellikle kız çocuklarının gelişiminde hızlı yetiştirilen çiftlik tavukları çok tehlikeli)
1/2 kg kadar taze fasülye
1 büyük boy soğan
1 baş sarımsak
3 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 sb sıcak su
1/2 çay bardağı zeytinyağ

Yapılışı
- Tavuğu küçük parçalatıp ayrı bir tencerede arkalı önlü soteleyin
- Fasülyeleri kırıp yıkayın, güvecin dibine yağı ekleyin fasulyeler rengi değişene kadar pişirin
- Fasülyelerin üzerine sotelenen tavuğu dizin
- Üzerine yemeklik doğlanmış soğan ve sarımsağı, en üzerinede çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış domatesi ekleyin
- tuzu ve salçayı sıcak suyla açın yemeğe ekleyin güvecin kapağını kapatın
- önce yüksek ateşte yemek fokurdasın..sonra altını kısın ve yaklaşık 1,5 saat sonra yemeğiniz hazır.

* Tavuk yerine aynı yöntemle kuzu yada dana eti ile de yapabilirsiniz

afiyet olsun

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Güveçte pişen yemeklerin lezzetine doyamıyorum.
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

eda günaydın dedi ki...

Ellerinize sağlık Hilal hanım süper görünüyor.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Pek leziz olur güveçde pişen yemekler. Ellerine sağlık canım..

Hayırlı Razamanlar..

Handan dedi ki...

Hilalcim, ne kadar marifetlisin canım. seni çok takdir ediyorum, iki çocuk annesi olmana rağmen maşallah harika şeyler başarıyorsun.dilerim biraz da komşuna bulaştırırsın:))
sevgilerle...