Buda geçen ay yaptığım henüz ekleyebildiğim bir tarif, ama ayvalarım tam tatlılık denen ekmek ayvası olmadığı için pişerken yayıldılar. Genede lezzetliydi..
3 ayva
6 çay bardağı şeker
su
kaymak yada krem şanti
1. ayvalar soyulur, 2 ye bölünüp ortasındaki çekirdekli kısım iyice temizlenir ve kararmaması için limonla ovulur.
2. Yayvanca bir tencereye yerleştirilir, çekirdeklerde tencereye konur
3. Her bir yarım ayvanın üzerine 1 er ç.b toz şeker ve yine her birinin üzerine su eklenir , orta ateşte pişirilir, soğuduktan sonra kaymak yada krem şanti ile servis edilir.
afiyet olsun
1 yorum:
aman allahım,
ayva tatlısı,,,
bu arada hiçde soylediğin gibi yayılmış durmuyor... muhteşem görünüyor...ellerine sağlık
Yorum Gönder