11.01.2009

AYVA TATLISI



Buda geçen ay yaptığım henüz ekleyebildiğim bir tarif, ama ayvalarım tam tatlılık denen ekmek ayvası olmadığı için pişerken yayıldılar. Genede lezzetliydi..

3 ayva
6 çay bardağı şeker
su
kaymak yada krem şanti

1. ayvalar soyulur, 2 ye bölünüp ortasındaki çekirdekli kısım iyice temizlenir ve kararmaması için limonla ovulur.
2. Yayvanca bir tencereye yerleştirilir, çekirdeklerde tencereye konur
3. Her bir yarım ayvanın üzerine 1 er ç.b toz şeker ve yine her birinin üzerine su eklenir , orta ateşte pişirilir, soğuduktan sonra kaymak yada krem şanti ile servis edilir.

afiyet olsun

1 yorum:

osman talha dedi ki...

aman allahım,

ayva tatlısı,,,

bu arada hiçde soylediğin gibi yayılmış durmuyor... muhteşem görünüyor...ellerine sağlık