30.01.2009

Pırasa Böreği


Eşim zeytinyağlısını pek severek yemediği için pırasayı değişik şekilde kullanmanın yollarını deniyorum, böreğini yaptım..Çıtır çıtır lezzetli ve çok pratik bir börek oldu..

Malzemeler
1/2 pırasa
2 yufka
tuz, karabiber
sosu için; 2 yumurta, 1 sb süt, 1/3 sb sıvı yağ

Yapılışı; Pırasa ince ince doğranır, çok az sıvıyağda sotelenir. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Fırın tepsisine yufka serilir, sosla ıslatılır. Hazırlanan iç tepsiye yayılır kalan yufka ile kapatılır, üzerine kalan sos gezdirilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

afiyet olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

eşiniz yaşamız hanfendi.....

yanii hergün cafe misali eev...

zeytinyağlılar bile börek formuna sokulup ikram ediliyor...

evinin mis gibi pastahane kokusu burnuma geliyor....