13.06.2009

Çilekli Tart



Dün Berîn'le çok hareketli bir gün geçirdik. Sabah çıkıp marketten alışverişimizi yaptık.. Eve geldik önce babişe doğumgünü sürprizi olan çilekli tartımızı yaptık, ardından 3 kişilik mükellef bir sofra hazırladık..Cicilerimizi giyinip akşamın gelmesini beklemeye başladık.. sonra babişin doğum gününü kutladık.. :)

İlk tart denemem fena sayılmazdı, ama tam istediğim gibi olmadı..Meğer bendeki turta kalıbıymış, tart için kalıp almak şart oldu çünkü yaz için pratik ve hafif bir tatlı.. Birde tartjölesi denemelerim başarısız oldu, ama 4. pakette resimdeki sonuç ortaya çıktı..en yakın zamanda Tubişimden öğrenmek şart oldu:)

Gelelim tarife,, aslında tarif Dr.Oetker deki tarifle başlamıştı, ama değişime uğradı..

Malzemeler:
Tart:
1 paket Dr. Oetker Tart Un
2 yumurta
100 g tereyağ

Krema:
1 poşet Dr. Oetker Dolgu Kreması
2,5 çay bardağı soğuk süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
yarım su bardağı soğuk süt

Üzeri için:
750 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Tart: Tart un karışımını yumurta ve tereyağ ile 3-4 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına yayın ve 175°C (önceden ısıtılmış) 25-30 dk pişirin. (tart kalıbı oluklu olmalı) Fırından çıkartıp soğutun, ters çevirerek servis tepsisine alın.

Krema: Dolgu kreması ve süt çırpılr. Ayrı bir kapta Krem şantiyi yarım su bardağı süt ile çırpın. Kremaya ekleyip 3 dakika daha çırpın ve tartın üzerin yayın. Üzerine çilekleri sıralayın. Tartjöleyi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. Suyu da ekleyip sürekli karıştırarak pişirin sıcakken kaşık yardımı ile çileklerin üzerine yayın.

afiyet olsun

1 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Eşine hayırlı yıllar dilerim canım.

Çilekler tartın üzerinde ne güzel arzı endam ediyor:) Ellerine sağlık..