12.10.2010
Beşamel Soslu Kabak
ee bu kadar aradan sonra mutfağımı özlemiştim.. tencere yemeklerindense fırın yemeklerini daha lezzetli bulurum..bu yemeğide tencerede pişirip beşamel sos ve kaşarla lezzetlendirip fırına gönderdim..
malzemeler;
1kg kabak
1 soğan
1 kase kıyma
1 yk dom. salça
1 yk pirinç
1 çb. sıcak su
sıvıyağ
beşamel sos için;
2 yk un
1 yk tereyağ
2 sb süt
üzeri için;
kaşar peyniri
- soğan ve kıyma yağla birlikte kavrulur
- salça eklenir, yuvarlak doğranan kabaklar eklenir karıştırılır,
- pirinç ve su ilave edilip düdüklüde yaklaşık 20 dk pişirilir.
- pişen kabak fırın tepsisine alınır
- üzerine hazırlanan beşamel sos ve en üste rendelenen kaşar eklenir fırında max. da üzeri kızarana kadar pişirilir..
afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.
ellerine saglık kankamın....bir yanımda olsan ne tarifler patlatırdık yine seninle...
çok ozledim seni...canım arkadasım
bernacım, çok teşekkür ederim..
kankam bende seni çok çok çok özledim..
Bugün Sofranın kahvaltısında sende varmışsın . Gelemedin çok üzüldüm. ne güzel tanışmış olacaktık adaşım. Kısmet bir daha kine. Eline sağlık
Degisik bir kabak yemegi,ellerine saglik bu guzel yemegi bizimle payalastigin icin tesekkur ederim.
evet adaşım, keşke orda olsaydın.. ama artık katılırım kısmetse çocuklar büyüdü biras..görüşürüs bi sonrakinde inş. sevgiler..
nursel hanım, bu yemek lezzetli oluyor tavsiye ederim..ayrıca sizi tanıdığıma çok sevindim, hatta çok yakın oturuyoruz, bir sonraki etkinliğe buluşup ta gidelim:) sevgiler
Yorum Gönder