25.01.2009

Portakallı Cheesecake



Hatice nin Portakal etkinliği için denedim bu tarifi. Lezzet dergisinin Ekim 2005 deki tarifini uyguladım. Ailede herkes özelliklede Berin tarafından özelliklede portakallı kısmı çok beğenildi..Böylece bende cheesecake denemelerimde en çok beğendiğim tarifide yakalamış oldum.. Şiddetle tavsive ederim :)

Gerekli malzemeler

Kek Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
Yarım paket pötibör bisküvi
50 gr tereyağ

Peynirli Mazleme için:
2 paket Labne Peyniri
4 yumurta
1 krema yada 1 çay bardağı yoğurt (ben yoğurt kullandım)
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Portakallı Pelte için:
2 sb portakal suyu (taze sıkılmış)
1 sb su
1 çk toz şeker
3 çk nişasta (su ile açılacak)
1 çay bardağı file badem (ben kullanmadım)

1. kek tabanı için bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip büskivilerle karıştırıp kelepçelinin alt tabanına sıkıca bastırın ve buzlukta 15 dk dinlendirin.
2. Peynirli karışım için yumurtanın aklarını sarılardan ayırın. Sarıları ile şekeri mikserle iyice çırpın,labneleri ve yoğurtuda ekleyip iyice karıştırın
3. Yumurta aklarınıda başka bir kapta kar haline gelene kadar iyice çırpın,un ve vanilyayıda ekleyip çırpmaya devam edin. karışımı peynirli karışıma ekleyip spatula yada tahta kaşıkla güzelce karıştırın.
4. Karışımı büskivili tabanın üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dk pişirin.
5. Portakal suyu,su,şeker ve nişastayı tencerede pelte kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Cheesecakein üzerine döküp buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun

12 yorum:

Unknown dedi ki...

aman Allahım bu ne.....

harika görünüyor....

ilk fırsattta deniyeceğimmm çok öptüm seniii

birsence dedi ki...

bayıldımm bayıldımm bayıldım...harika bir şey bu..ilk fırsatta deneyeceğim...hemne misafir davet etmem lazım..bu lezzeti denemek için...ellerine sağlık hilalciğim...öpüyorum seni...

hilal dedi ki...

tubacım sen benden daha güzel yaparsın eminim

birsencim beğendiğine sevindim, ayrıca siteni inceledim, ilham alacağım çok şey var :)

Yasemin/Beril dedi ki...

Hilal hanım merhaba,
sitenizi yeni keşfedenlerdenim ( Hatice sağolsun ) Ben de yarın misafirlerime cheesecake ikram edeceğim ancak ben devamlı denediğim bir tarifi yaptım. Limonlu new york usulü cheesecake. Size şunu sormak istiyorum; içinde 1 adet limonun rendesi ve suyu olan cheesecake'ime portakallı sos yapabilirmiyim. Sizce tatlar nasıl olur? birbirine ters olurmu? yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiler,
Yasemin

hilal dedi ki...

Yasemin hanım selamlar, bende new york usulu olan tarifi denedim, portakal peltesini üzerine yapabilirsiniz, zaten peltenin çok aroması olmuyor, ama görüntüsü çok şık oluyor..umarım sorunuzu vaktinde cevaplıyorumdur..sevgilerimle

Yasemin/Beril dedi ki...

Hilal hanım çok teşekkürler. Misafirlerim çok beğendi.

hilal dedi ki...

Afiyet olsun, çok sevindim :)

AHU dedi ki...

Merhaba,
Tarifinizi denedim, müşkülpesent bir arkadaşım bile çok beğendi. Yalnız bir daha sefere alt tabanının yağ miktarını artırmak istiyorum. Sanki biraz az gibi geldi,çıkartırken dağıldı. Cheesecake piştiğini nasıl anlayacağız, bana yardımcı olabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler - Ahu

hilal dedi ki...

Merhaba Ahu, beğendiğinize çok sevindim.. Büsküviler için yağı az bulduysanız tariften biraz fazla yağ eritin, hepsini koymadan kaşık kaşık ekleyin,çünkü çok olunca bu seferde alt tabanın tereyağ kokusu kekte baskın oluyor.. pişmesinede gelince üzeri hafif karamel renginde kızarınca pişmiş demektir.. Hemen fırından çıkarıp bir nehalenin üzerinde soğutursanız daha iyi sonuç alırsınız..tezgaha koyunca terleme yapabilir tabanı..umarım yardımcı olabilmişimdir..sevgiler

AHU dedi ki...

Kesinlikle yardımcı oldunuz:) Teşekkürler..

umutluhayat dedi ki...

hilal hanım çok breğendim cheescakenizi en kısa zamanda denemek istiyorum

seyabb dedi ki...

çok güzel görünüyor.Şu anda malzemeleri karıştırmaya başladım bile.