12.01.2009

Tuba Cheesecake


Tariflerime aldığım kişilerin ismini vermemin nedeni ileride tadlarını onları anımsayarak daha kolay hatırladığımı keşfetmemden kaynaklanıyor.Bu tarifide çok sevdiğim arkadaşım Tuba'dan aldım. Cheesecake yada peykek denemelerim damağıma en yakınını bulma yolunda devam ediyor.Dün akşam tarifi denedim ve bence eksikliklerini parantez içinde not alarak tarife geçiyorum;

Tabanı için:
2 paket eti burçak (bence 1,5 paket daha iyi olur)
3 kaşık toz şeker
125 gr dan 2 parmak eksik tereyağ (bence 90 gr yeterli-olacaktır)

Peynirli kısmı için:
4 yumurta
1 sb toz şeker
1 paket labne peynir
1 paket krema peynir (beyaz)
2 paket vanilya

sosu için: Çikolata sos yada Vişne sos
Vişne sos için:
1 küçük kutu vişne suyu
1 çk toz şeker
1 çk nişasta
donmuş vişne

Yapılışı:
1. Büsküvi rondodan çekilir, şeker ve erimiş tereyağ ile karıştırılır, kelepçeli kalıbın tabanına yayılır ve önceden ısıtılmış 175 derecede 10 dk pişirilir.
2. 4 yumurta sarısı, şeker,peynir ve vanılya mikserle çırpılır. Ayrı kapta mikserle kar haline gelen yumurta akı karışımla spatula yardımıyla karıştırılır. Büsküvi tabanına dökülerek 175 dereceli fırında üzeri açıkkahve rengini alana kadar pişirilir. Yaklaşık 25 dk. (ben son 10-15 dk sını 100 derecede pişirdim)
3. Vişne sosu için: vişne suyu,nişasta ve toz şeker pişirilir, ocağı kağatınca arzuya göre donmuş vişne eklenip ılınan kekin üzerine kaşık yardımıyla yayılır.

not 1: Tarifin aslı vişne sosludur.
not 2: Peynir kısmı yumuşak oluyor, çikolata keke ağır bir tat veriyor, meyve sos daha hafif olacaktır.

afiyet olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

tarifin sahibi tuba ben...

bu tarifi cok seviyorum ama gecen gun yaptıgımda bende aynı seyı fark ettim... daha once yaptıklaım boyle olmuyordu.. buyuk ihtimal uzun zaman once yapigimdan bende uyguladığım değişiklikleri hatırlıyamadımmm.. ama sana hak veriyorum.. biskuvi azaltılacak..ve dogru orantılı olarakda yağ...

ellerine sağlık üstadım.. hemen çözdün walla problemii