18.06.2009

Patlıcanlı Bulgur Pilavı



Haftasonu Tülincimden aldığım tarifi Berin'e öğle menüsü olarak hazırladım. yapılışı çok kolay, çok besleyici ve lezzetli.. Pazara çıkmadan tarifimi paylaşayım istedim, kim bilir belki akşam için yemek düşünenlere fikir olur..

Malzemeler
2 orta boy patlıcan (alacalı soyulup küp küp doğranır)
1 orta boy soğan (küçük küçük doğranır)
1 kırmızı dolmalık biber (küçük küçük doğranır)
1 orta boy domates (kabuğu soyulup küp küp doğranır)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
2 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz

Yapılışı:
Zeytinyağ kızdırılıp patlıcanlar kızartılır. Sırasıyla soğan, kırmızı biber ve en son domates katılıp pişirilir. Salçalarda eklenip yıkanan bulgur katılıp hafif kavrulur. 2,5 su bardağı sıcak su katılıp demlenir.

afiyet olsun

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım bu ne kadar şahane bir görüntü ellerine sağlık nefis gözüküyor.....

Nur Vural dedi ki...

Ellerine sağlık, bende hem yaparım hemde severim patlıcanlı pilavı.

Sevgiler...

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

yeme de yanında yat süper.