19.06.2009

Zeytinyağlı Kabak


Ee pazara gidilirde kabak alınmaz mı.. sonrada taze taze dereotuyla birleştirmeden olmaz. İşte yazları severek yediğimiz bir zeytinyağlı çeşidi..

Malzemeler
1 kg körpe yeşil kabak (havuçtan irice doğranacak)
1 büyük havuç (orta küp küp doğranmış)
1 büyük soğan
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı pirinç
1 küçük çay bardağı zeytinyağ
1 sb kaynar su
tuz
şeker

yapılışı
zeytinyağda yemeklik doğranmış soğanlarla birlikte havuç rengi değişene kadar kavrulur. Kabakta eklenip 5 dk kavrulur. pirinç,şeker,tuz ve kaynar suda eklenip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir. tencereden servis tabağına alınır üzerine dereotu konur ve soğumaya bırakılır.

1 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok leziz ve renkli bir yemek.dereotu da harika yakışmış.afiyet olsun.sevgilerimle...