Bu çok özel tarifi yine Saadet annemden öğrendim. Çerkez tavuğunda rakip tanımaz, yani biz bu tada alışık olduğumuz için sadece onun yaptığı güzel gelir, her geldiklerinde mutlaka yapar :) İçerisinde çok özel baharatlar var, onlarsızda olmazsa olmaz..
Çerkez Tavuğu için malzemeler
1 bütün tavuk
1 su bardağı rondodan çekilmiş ceviz (irmik gibi olacak)
1/3 ekmek içi
4 diş sarımsak
1 tatlı Kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı Kişniş
1,5 tatlı kaşığı Zaprana
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pulbiber
tuz
Yapılışı:
Tavuk parçalara ayrılıp düdüklüde haşlanır, haşlanan tavuk derisinden sıyrılarak çok küçük olmayacak şekilde didiklenir.
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz, ufalanmış ekmek içi, 4 diş dövülmüş sarımsak, limon suyu ve baharatlar hazırlanan tavuğa eklenir.
Karışıma tavuk suyu eklenerek kıvamlandırılır. Ağzı kapalı olarak, buzdolabında muhafaza edilir, soğuk yenir..
**Tavuk çabuk bozulduğu için çabuk tüketilmesinde fayda var.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder