18.03.2009
Ispanaklı Yufka Börek
Börekleride gelen misafirlerim için önceden hazırladım, saolsun sibelcimle birlikte bir çırpıda hazırladık, şekillerini blogların birinde görmüştüm ama yapmaya başladığımda nasıl yapıldığını unuttum..Sibele anlattığımda onunla anlattığımı yapmaya çalıştık..Sonuçta çok hoş porsiyonluk börekler çıktı:)
tarife gelince ;
malzemeler
5 yufka (her 1 yufkadan 4 börek çıkıyor, 5 yufkadan 20 tane)
1 kase yoğurt
1 sb sıvıyağ
1 sb su
üzeri için yumurta sarısı
içi için
1 kg ıspanak
1 soğan
tuz,karabiber
yapılışı:
içi önceden pişirip ılıtın.
1 yufkayı masanın üzerine açıp yoğurt-yağ-su karışımıyla ıslatın. daire olan yufkayı kenarlarını katlayarak kare haline getirin. sosla tekrar ıslatın. köşelerden tekrar katlayın. dört kenarada harcı koyup zarf şeklinde katlayın. çarpı şeklinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin . diğer dört yufkayada aynı işlemleri yapın. üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
BÖREĞİN GÖRÜNTÜSÜ SÜPERRR...ELELRİNİZE SAĞLIK...SEVGİLERİMLEE...
meltemcim, gerçekten bende görüntüsünü beğenip yapmıştım.. sunumuda kolay, kenardı köşeydi derdi olmuyor :)
Yorum Gönder