13.03.2009

İncirli Tatlı





Geçen haftamız çok yoğun geçti, Berin'in Kayseriden kuzenleri geldi.. Onlar gelmeden birkaç ufak hazırlık yaptım ve bu tarifi de onlar için denedim. iyikide denemişim Emre ve Zeynep tatlıya bayıldılar.. aslında bu tarifi daha önce de denemiştim ama başarılı olmamıştı,bu sefer yaseminin anlatımıyla tekrar yaptım. Kreması ve tabanındaki keki harika oldu.. tarifi aynen uyguladım, kendi yaptıklarımı parantez içinde belirttim. Eşimden de 10 numara alan bir tatlı olduğu için denemenizi kesinlikle tavsiye ederim..

Malzemeler

Kek için:
6 adet küçük küçük doğranmış kuru incir (sıcak suda ıslatmakta fayda var)
1 su bardağı ceviz ( elle parçalanmış)
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için: (soğuk bir şerbet olacak, sıcak kek e dökülecek)
1,5 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı nescafe
1/2 su bardağı şeker (ben pudra kullandım)
Muhallebi için:

2 yemek kaşığı buğday nişasta
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti

Yapılışı

Kek:
Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu beraber eleyip karışıma ilave edin. Beraber çırpın.İncirleri ve cevizleri ilave edip kaşıkla karıştırın. Karışımı genişçe bir borcama dökün. (ben büyük kare kullandım) Fırında 160 derecede pişirin.

Şerbeti:
Bir büyük su bardağında su, şeker ve nescafeki karıştırın. Şerbeti pişirmiyoruz. Pişen kekin üzerine kürdanla delikler açıp kek sıcakken dökün.


Muhallebi: (Kek fırında pişerken muhallebiyi hazırlayın)

Krem şanti ve tereyağ haricindeki tüm kuru malzemeyi bir tencerede karıştırın. Ocağın altını açıp sütü yavaş yavaş ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ilave edip karıştırın.
Piştikten sonra ocaktan alın. ılınmaya bırakın. Sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın.

Şerbetlenen kekin üzerine ılınan muhallebiyi yayın buzdolabında 2-3 saat soğutun
Servis yapmadan önce üzerine tarçın, ceviz veya incirle süsleyebilirsiniz. (ben hindistan cevizi kullandım. ) Ya da sade olarak bile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

En sevdiğim tatlılardan biri. Çok hafif ve inanılmaz lezzetli oluyor:)

Ellerinize sağlık..


Yorumunuz ve güzel söz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim..:)

hilal dedi ki...

canım teşekkür ederim, gerçekten benimde favorilerim arasına girdi bu tatlı..
sevgilerimle