13.03.2009

Ispanaklı Kiş



Harika bir tadı vardı.. Ailecek bayıldık, bundan sonra soframızda sık yer alacağını umuyorum..Tarifi höz kararı izlediğim kadarıyla vermek istiyorum, çünkü o kadar lezzetliydi ki..Tubacım tekrar ellerine sağlık..

ISPANAKLI KİŞ için gereken malzemeler

Hamur malzemeleri
100gr tereyağ (soğuk)
2 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt

İç malzemeleri
1/2 kg ıspanak
1 konserve mısır
1 litre sütten Beşamel sos (süt-tereyağ-un)

üzeri için; kaşar peyniri (rendelenmiş yada küp doğranmış)

Yapılışı:
1. Hamuru için tereyağı unla karın, yumurta ve yoğurt ilavesiyle yağlanmış kalıbınıza yayıp biraz pişirin. Pişerken çatalla hamura delikler açın.
2. Ispanakları yıkayıp bütün halindeyken kaynamış suya daldırıp çıkarın (hafif yumuşayacak ve rengini koruyacak)
3. 1 lt sütle beşamel sos hazırlayın. Altını kapatın. Biraz ılınınca mısırı ve ıspanakları iri iri kesip içine atın, güzelce karıştırın. Biraz pişen kiş hamuruna dökün, üzerine kaşar peynirini ekleyip fırına tekrar verin.. sonra afiyetle yiyin..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bu tarifin hamuru tam karar ..süperdiiii


:))))))))))

hilal dedi ki...

gerçekten öyle, hala tadı damağımda..